Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΠαραίτηση Λοβέρδου: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Παραίτηση Λοβέρδου: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Όπως διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, το πρωί, ένας άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Λοβέρδου έφερε στα γραφεία του κόμματος επί της Χαριλάου Τρικούπη και παρέδωσε την επιστολή.

Ελάχιστους εξέπληξε η είδηση παραίτησης του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα στα οποία συμμετείχε, αποστερούμενος ακόμα και την ιδιότητα του μέλους του κόμματος, δεδομένης της αδυναμίας επανεκλογής του κατά τις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές.

Οι λόγοι της παραίτησής του -αμιγώς πολιτικοί- αναλύθηκαν σε εμπιστευτική επιστολή με μοναδικό παραλήπτη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη. Κίνηση που από μόνη της δεν επέτρεψε να κυλήσει ούτε σταγόνα στον Μύλο των κομματικών αντιπαραθέσεων και προσωπικών ερίδων.

Ως γνωστό, οι σχέσεις των δύο ανδρών περιορίζονταν στις απολύτως τυπικές καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεδομένης της χαοτικής διάστασης απόψεων περί της επιβεβλημένης κεντρώας χάραξης της προεκλογικής διαδρομής του κόμματος, την οποία ο νεοεκλεγέντας τότε πρόεδρος είχε κάθετα ξεκαθαρίζει: «Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση. Ούτε την αριστερή δημαγωγία, ούτε τη δεξιά δημαγωγία. Ο αγώνας μου είναι ένας. Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

To γυαλί ωστόσο έμελλε να θρυμματιστεί μόλις τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο κ. Λοβέρδος «πίεσε» επικοινωνιακά για τον αποκλεισμό στελεχών που κάποια στιγμή γύρισαν την πλάτη στο κόμμα, με ευθείες βολές κατά της ίδιας της προεδρικής βούλησης.

Όπως διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, το πρωί, ένας άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Λοβέρδου έφερε στα γραφεία του κόμματος επί της Χαριλάου Τρικούπη και παρέδωσε την επιστολή. Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός ανάρτησε το πολύ προσωπικό του μήνυμα στα social media κάνοντας γνωστή την απόφασή του.

Δηλώσεις στελεχών για την παραίτηση Λοβέρδου
Με φωτεινή εξαίρεση την προτροπή ψυχραιμίας από την Ζέφη Δαμαδάμα, η οποία και αυτή εξέφρασε κάποια στιγμή τη δυσαρέσκειά της αρνούμενη να συμπεριληφθεί στις πρόσφατες εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρέμεινε πιστή στρατιώτης στις επάλξεις… ελάχιστοι θέλησαν να λάβουν δημόσια θέση.

Το γνωστό ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ βυθισμένο στις αυτοδιοικητικές προετοιμασίες δεν θέλησε  να ταράξει στο ελάχιστο τα δημοσιογραφικά «νερά», αφήνοντας να διαρρεύσουν μόνο κάποιες αντιδράσεις εν είδει άτυπων σχολιασμών.

Όπως ο  Δημήτρης Μάντζος, καλούμενος να μιλήσει για την τοποθέτησή του από τον πρόεδρο του κινήματος ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν μπόρεσε να αποφύγει να σχολιάσει και το επίμαχο, ήσσονος σημασίας είναι η αλήθεια για πολλούς συντρόφους του.

Το «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ για μια μεγάλη, πρωταγωνίστρια Κεντροαριστερά, δεν είναι προσωπικό κόμμα. Δεν είναι το κόμμα 15 παλαιότερων στελεχών. Είναι ένα κρίσιμο πολιτικό «στοίχημα», υποστήριξε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στην παραίτηση Λοβέρδου.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς, ανεξαρτήτως των προσόντων και των περγαμηνών σε ένα κόμμα. Μπορεί να συνεισφέρει, μπορεί να είναι και υποψήφιος αρχηγός ή βουλευτής. Όταν η βούληση αυτή παύει, μπορεί να αποχωρήσει. Η ζωή είναι μια μακρά συνέχεια επιλογών, οι οποίες αξιολογούνται κάθε φορά», ανέφερε με νόημα ο κ. Μάντζος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας