Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ επιτυχημένη παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ο προβληματισμός του Τσίπρα και ο...

Η επιτυχημένη παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ο προβληματισμός του Τσίπρα και ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ

Η επιτυχημένη παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Κατά γενική ομολογία η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ήταν απόλυτα επιτυχημένη. 

Και αυτό το επισημαίνουν πολλοί από τους αμερόληπτους πολιτικούς σχολιαστές, ανεξάρτητα από το που πρόσκεινται πολιτικά και ιδεολογικά.

Καταρχήν διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι ο πρωθυπουργός θα τύχει πολύ «θερμής» υποδοχής από τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της ΔΕΘ. 

Από τις πρώτες στιγμές που πάτησε το πόδι του στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος τους διέψευσε όλους. 

Και αυτό διότι, παρακάμπτοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και αφήνοντας «άναυδους» τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης και την πλατεία Αριστοτέλους που ήταν γεμάτη με κόσμο. 

Χαιρέτησε τους περισσότερους, έκανε χιούμορ και κανείς δεν τον αποδοκίμασε, κανείς δεν είπε άσχημη κουβέντα. 

Χαλαρός, κεφάτος και με πολύ καλή διάθεση εμφανίσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. 

Μάλιστα, τόνισε με έμφαση στους εκπροσώπους του Τύπου ότι η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Όσοι δημοσιογράφοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας βρέθηκαν στην συμπρωτεύουσα στις 10 και 11 Σεπτέμβρη και μίλησαν με θεσσαλονικείς και επισκέπτες, άκουσαν παράπονα και προβλήματα που υφίστανται, αλλά σε καμία περίπτωση ο κόσμος δεν ζήτησε πρόωρες εκλογές και άμεση αλλαγή της κυβέρνησης.       

Επίσης, οι περισσότεροι πολίτες έλεγαν και ξανάλεγαν πως ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να οδηγήσει την χώρα μέσα στην ενεργειακή και οικονομική κρίση που έρχεται. 

Ακόμη, όλοι τόνισαν ότι πρέπει να «ριχθεί άπλετο φως» στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά υπογράμμισαν πως αυτό που τους απασχολεί καθημερινά είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται. 

Θετική χαρακτηρίζεται η παρουσία του πρωθυπουργού τόσο το Σάββατο, όπου εξήγγειλε τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση όσο και την Κυριακή το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου. 

Εμφανίσθηκε αποφασιστικός και σίγουρος για τα μέτρα που λαμβάνει ώστε να περάσουν οι πολίτες της χώρας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο χειμώνα.  

«Σίγουρα χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν, αλλά καθημερινά προσπαθούμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών», τόνισε στη στήλη μας κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. 

Ο προβληματισμός του Τσίπρα

Πολύ άγχος και προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και της ομιλίας του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος θα ριχθεί στην αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τις νέες καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρίστου Σπίρτζη. 

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι παρακολουθούσαν και το δικό του κινητό. 

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο μεγάλος προβληματισμός, όμως, όπως μαθαίνει η στήλη προέρχεται από τις μετρήσεις για το ενδιαφέρον των πολιτών για το όλο θέμα. 

Σύμφωνα με «φανερές», αλλά πολύ περισσότερο με «μυστικές» δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των πολιτών δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα των υποκλοπών, καθώς οι πολίτες εστιάζουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. 

Όπως μαθαίνει η στήλη, το θέμα αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν λύση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης θέλει να βρει την «χρυσή τομή» και να «δέσει» τις παρακολουθήσεις με το ενεργειακό ζήτημα και την οικονομία, ώστε να «τραβήξει» το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.   

Το αν θα τα καταφέρει μένει να το δούμε στην πράξη…

Ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ  

Τεταμένα είναι τα νεύρα στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Όπως μαθαίνει η στήλη πολλά είναι τα στελέχη του Κινήματος που διαφωνούν με την στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι η «ρήξη» και ο μοναχικός δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει θα αποβεί εις βάρος του κόμματος. 

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που μίλησαν στην στήλη μας, η δυναμική που απέκτησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μόλις ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χαθεί και πλέον αρχίζει η «καθοδική πορεία των ποσοστών του κόμματος».

Κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι επιβάλλεται ο πρόεδρος να δώσει μια προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί και σταδιακά να επανακάμψει και να αποκτήσει την παλαιά δυναμική του. 

Σε αυτές τις προτάσεις λένε όχι τα νέα στελέχη που έχει δίπλα του ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα οποία υπογραμμίζουν ότι η συμπόρευση με την Δεξιά θα φέρει το κόμμα και πάλι σε μονοψήφια ποσοστά. 

Πάντως, όπως μαθαίνει η στήλη, ο Νίκος αρχίζει και σκέφτεται την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καθώς οι πιθανότητες να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι απειροελάχιστες. 

«Όλα στο φως με τις παρακολουθήσεις, αλλά το πολιτικό μας μέλλον δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα», επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη στελέχη του Κινήματος. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας