Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ, η «πόρτα» στον… Πολάκη και η σιωπή...

Η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ, η «πόρτα» στον… Πολάκη και η σιωπή του… Σημίτη

Η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ προκαλεί «γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ακόμη δημοσκόπηση η κυβερνώσα παράταξη φαίνεται όχι μόνο να σταθεροποιείται, αλλά να ανακτά και πολιτικό έδαφος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό αποτελεί σημαντική πολιτική εξέλιξη, καθώς η ΝΔ βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», λόγω της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, εν μέσω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες, εν μέσω της μεγάλης ακρίβειας και της σφοδρής επίθεσης από την αντιπολίτευση, εμπιστεύονται την διακυβέρνηση της χώρα στην Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν ότι είναι ο πιο ικανός για να βγάλει και πάλι την χώρα από την «περιπέτεια» της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το 51,4% των ερωτηθέντων «βλέπουν» θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Επίσης, το 51,1 των ερωτηθέντων σημείωσε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κινούνται προς την θετική κατεύθυνση.

Ακόμη, το 55,5 των ερωτηθέντων επικρότησε την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και το 62,9% τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης στο ελληνοτουρκικό ζήτημα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,4% του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Εν ολίγοις η ΝΔ προηγείται με 7,8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» στις 27 Αυγούστου, δηλαδή προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας, η ΝΔ είχε ποσοστό 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%. Τρίτο κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ με 12,1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το επόμενο χρονικό διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας και άλλες δημοσκοπήσεις που θα καταγράψουν την ανοδική πορεία της ΝΔ και την καθοδική πορεία των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από την πλατεία Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει προβληματισμό και μεγάλη γκρίνια εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κορυφαία στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί λανθασμένη πολιτική και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στους πολίτες.

Η «πόρτα» στον… Πολάκη που προκάλεσε αίσθηση

Ιδιαίτερη αίσθηση στην πολιτική «πιάτσα» προκάλεσε το «κόψιμο» του Παύλου Πολάκη από την Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Το «κόψιμο», όπως μαθαίνει η στήλη, ήρθε από πολύ ψηλά, γεγονός που δεν άρεσε στον Σφακιανό πολιτικό.

Όπως επισημαίνουν οι «κακές γλώσσες» στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να «απομονώσει» κάπως τις ακραίες φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ και η απόφασή του να μην συμμετάσχει ο Παύλος

στην Εξεταστική Επιτροπή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν στην στήλη μας, ότι ο Πολάκης, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει την «πικρία» του, αλλά είναι γνωστό πως ο Κρητικός πολιτικός δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω».

Επομένως, είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε την άποψή του για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σιωπή του… Σημίτη που προβληματίζει τον Ανδρουλάκη

Οι πάντες, σχεδόν, εντός του Κινήματος, έχουν αναφερθεί στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένας, όμως εξακολουθεί να αποτελεί εξαίρεση. Και δεν πρόκειται για κάποιο «τυχαίο» στέλεχος, που η σιωπή του δεν θα είχε καμία αξία.

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό επί 8 συναπτά έτη, Κώστα Σημίτη.

Η σιωπή του Σημίτη δεν έχει περάσει φυσικά απαρατήρητη από την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς αποτελεί «πλήγμα» στην πολιτική εικόνα του Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να μάθει την αιτία και έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» να προσεγγίσουν τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μάλιστα, πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο Νίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη.

Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν οι επαφές ευοδώθηκαν και ο πρώην πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις για το θέμα των υποκλοπών και πολύ περισσότερο εάν θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ότι ο πρώην πρωθυπουργός σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχει ταχθεί υπέρ της συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Κίνημα θα βγει από την αφάνεια και θα αποκτήσει τις βάσεις για νέα δυναμική πορεία στο μέλλον.

Οι εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας