Ακραίες πλημμύρες και πυρκαγιές, κατεστραμμένα δίκτυα και υποδομές και ο Πρωθυπουργός αδιαφιλονίκητος Άρχων

Οι Δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το «κλίμα». Στην πολιτικοί δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι αλλά μπροστάρηδες και θεματοφύλακες Αρχών, Θέσεων και Ιδεών.

0

Πόσο κοινή, είναι η κοινή γνώμη που αποτυπώνεται σε δημοσκοπικές έρευνες και αναφορές; Που κρύφτηκαν οι 150 χιλιάδες πολιτών που ψήφισαν πανηγυρικά σε πρόσφατες εκλογές και δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν οι δημοσκόποι; Όλοι αυτοί που κάηκαν, τσουρουφλίστηκαν, που έχασαν κοπάδια, σπίτια, αυτοκίνητα, καλλιέργειες ολάκερες και περιουσίες, κανείς… μα κανείς δεν βρέθηκε σε δημοσκοπική «ενέδρα»;

Σύμφωνα, όχι με μία, όχι με δύο αλλά με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου, έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από  15,5 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή, η κυβέρνηση που θα αναμένονταν με την προβλεπόμενη φθορά της εξουσίας να παρουσιάσει μία καμπή δημοφιλίας, διατηρεί προβάδισμα στην κοινή γνώμη με σχεδόν διπλάσια ποσοστά έναντι του πρώτου αντιπάλου της.

Μάλιστα, ο νέος, λαμπερός και επικοινωνιακά ακαταμάχητος Στέφανος Κασσελάκης, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πίσω απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσύμπα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, μόνο το 37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι καλύτερη η εικόνα του κόμματος μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Το συμπέρασμα εύλογο… μήπως οι ψηφοφόροι στις έσχατες εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-πήγαν να ψηφίσουν για χαβαλέ και μετά «κούρνιαξαν»; Ή μήπως διαβάζουμε ανάποδα τα δημοσκοπικά ευρήματα;

Ο ελληνικός λαός προσήλθε στις δύο πρόσφατες Εθνικές Εκλογικές αναμετρήσεις με σαφείς θέσεις και προθέσεις. Απ’ όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν, γιατί στις κάλπες προσήλθε μόλις το μισό εκλογικό σώμα (53,74%), μόλις οι 40 στους 100 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που είχε μόλις βάλει την χώρα σε ράγες ανάπτυξης και μεταρρυθμιστικής ανάταξης.  Ενώ, 17 του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 11 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  και 7 του ΚΚΕ αποφασίστηκε να μείνουν στα μετόπισθεν να ελέγχουν το κυβερνητικό έργο.

Στην πολιτικοί δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι αλλά μπροστάρηδες και θεματοφύλακες Αρχών, Θέσεων και Ιδεών.

 

Ε λοιπόν, τίποτα διαφορετικό δεν θα μπορούσε να αλλάξει την πρωτοβουλία των πολιτών, καθώς οι κυβερνητικές δεσμεύσεις υλοποιούνται βάσει χρονοδιαγράμματος, η χώρα διατηρεί ενεργό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια διπλωματία, και έστω και ασθμαίνοντας επιχειρεί να ανακόψει την μανία των έκτακτων καιρικών φαινομένων που άλλωστε ταλαιπωρούν ολόκληρη την υφήλιο λόγω της κλιματικής κρίσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το ζητούμενο δεν είναι εάν η λάμψη Κασσελάκη είναι ικανή να αναστρέψει την δημοφιλία του δοκιμασμένου Πρωθυπουργού. Αυτό ενδεχομένως να απασχολεί το Επιτελείο που επιμελείται την επικοινωνιακή του εικόνα. Ούτε εάν οδοντική του ποιότητα δελεάσει και αποφασίσει προς μετακίνηση τους ψηφοφόρους του δημοκρατικού Κέντρου. Σε καμία των περιπτώσεων η εικόνα και το life style δεν πρέπει και δεν απασχολεί τους Έλληνες ψηφοφόρους. Ο ελληνικός λαός ξέρει να κάνει «ταμείο» στα δύσκολα και μόνον όταν έρθει η κρίσιμη ώρα… τα λοιπά είναι για «μεσημεριανή» κατανάλωση.

Μην ξεχνάμε όσα επιπλέον ανέδειξαν οι δημοσκοπήσεις
  • Οι πολίτες θεωρούν πως η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 36%
  • Σε ποσοστό 49% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από την ανταπόκριση του μηχανισμού 
    πολιτικής προστασίας στην κακοκαιρία Daniel
  • Στο ίδιο ερώτημα το 72% των κατοίκων της Θεσσαλίας, δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένο.

Αυτά είναι που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της η Κυβέρνηση. Με την αντιπολίτευση να διεκδικεί τα μάλα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρρυθμίες και αδικίες, ως προς την αποκατάσταση της κανονικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών. Από εκεί θα κριθούν όλοι και η ηγετική τους δεινότητα… όταν έρθει η ώρα.

Η τρέχουσα, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς

και αναμέτρησης ύψους – σκιάς.

Είναι ώρα περισυλλογής και ευθύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις