Μία περίπτωση από μόνος του ο Στέφανος Κασσελάκης… μετάλλαξε σε «αμνό» και τον σκληρό «ομπρελίστα»

Με ένα σχεδόν αρχετυπικό «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», είναι δυνατό να ξεχαστούν όσα «τραμπικά» και «μεταπολιτικά» ξεστομίστηκαν από πλευράς Νίκου Φίλη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

0

Ποιος ευφυής και οξύνους παρατηρητής του μετεκλογικού κομφούζιου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορούσε να προβλέψει την, χωρίς εντάσεις και τελεσίδικα, συνάντηση του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ασυμβίβαστα ριζοσπαστικό «ομπρελίστα» Φίλη;

Με ένα σχεδόν αρχετυπικό «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», είναι δυνατό να ξεχαστούν όσα «τραμπικά» και «μεταπολιτικά» ξεστομίστηκαν; Πάντως, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης έστειλε το μήνυμα ότι «η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι», σημειώνοντας, όμως, ότι αυτή η ενότητα θα γίνει αποτέλεσμα «από τη συμπεριφορά όλων των πλευρών».

Ποιες είναι όλες οι «πλευρές» και πως «συμπεριφέρονται», θέτοντας σε επισφάλεια την ενότητα στο κόμμα;

Για να είμαστε ωστόσο ακριβοδίκαιοι, μπορεί ο κ.Φίλης εξερχόμενος του γραφείου του προέδρου να εμφανίστηκε ενωτικός, ωστόσο δεν «πήρε πίσω» τα όσα μέχρι τώρα έχει καταλογίσει στην νέα ηγεσία. «Δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο όσα έχω πει. Τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας» διευκρίνισε καλώντας τους ψηφοφόρους να παραμείνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος μας.

«Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως αποτέλεσμα από τη συμπεριφορά όλων των πλευρών. Το θέμα είναι με την πράξη μας τι μήνυμα στέλνουμε», υπογράμμισε όλο νόημα ο Νίκος Φίλης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη.

Νωρίτερα, ο Στεφάνος Κασσελάκης συναντήθηκε για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ έδωσε για πρώτη φορά το παρών και στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου από τα έδρανα των αξιωματούχων, στη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου.

Αφού μάλιστα έδωσε μία πυκνών κι ευαίσθητων μηνυμάτων συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το απόγευμα αναχωρεί για την Κύπρο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη με ένα σφιχτό και πλούσιο πρόγραμμα επαφών.

Από που αντλεί αυτό ο νέος, τόσο τσαμπουκά και ορθώνει ανάστημα σε στελέχη πρώτης γραμμής και σε μία «πολύτομη» όσο και αιματοβαμμένη διπλωματία; Υπάρχει από πίσω του υποβολέας; Στις επαφές του κρατά επαφή δια κρυφού μικροφώνου και την «βγάζει καθαρή»; Ποια είναι η τόσο ικανή επικοινωνιακή ομάδα πίσω του, που μπορεί να κάνει το «άπρο – μαύρο» εν μία νυκτί;

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για έλλειψη τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου από τον κ. Κασσελάκη, κάτι που δυσκολεύει την πολιτική αντιπαράθεση, καθώς όπως σημείωσε «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό».

Ο κ.Κασσελάκης σήκωσε αμέσως το… γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αντιπαρατεθεί «με το κενό της προσωπικής του ευθύνης. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που υπόσχονται και παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους σταματά εδώ» σχολίασε σε ανάρτησή του με αναφορά στα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία από τον καταστροφικό Ιανό.

Το «φαινόμενο Κασσελάκη» όπως μάλιστα έχει και ο Νίκος Φίλης διαπιστώσει δημόσια «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα, ούτε μιας κραυγαλέας τηλεοπτικής και μιντιακής βοήθειας που είχε. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Αφορά το φαινόμενο της μεταπολιτικής» και που σύντομα λέμε εμείς θα κληθεί να λύσει και δυσκολότερους «γρίφους».

Πέρα από την εσωκομματική «γκρίνια», το φλέγον ζήτημα που θέλει να λύσει γρήγορα ο Στέφανος Κασσελάκης αφορά στην εξεύρεση του εισηγητή για τη μεγάλη μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή. Λόγος για τον οποίο παρακολούθησε από την περίοπτη θέση των Αξιωματούχων τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Ζυγίζει» τις δυνάμεις στελεχών στο εσωκομματικό πεδίο… μετά και το ηχηρό «όχι» Αχσιόγλου και το διπλωματικό μεν, αλλά σαφές «δεν», Τσακαλώτου.

 

Άραγε, έχουν ήδη αποσταλεί προσκλήσεις για ένα ουσιώδες τετ α τετ με Τσακαλώτο και Χαρίτση, ώστε να κλείσουν όλα τα μέτωπα μετά και τη συνάντηση με Νίκο Φίλη;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις