Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣύνοδος Κορυφής: «Κομμένη στα δύο» η Ευρώπη για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σύνοδος Κορυφής: «Κομμένη στα δύο» η Ευρώπη για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες, με σκοπό να συζητήσουν υπό νέα βάση την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες, με σκοπό να συζητήσουν υπό νέα βάση την κρίση στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ίδια σελίδα, όπως επισημαίνει το CNN.

Υπάρχουν κράτη-μέλη μεταξύ των «27» όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, τα οποία υποστηρίζουν παραδοσιακά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Υπάρχουν όμως και χώρες όπως η Γαλλία και η Πολωνία που τείνουν να βλέπουν τις εξωτερικές υποθέσεις από την οπτική γωνία της ασφάλειας, υιοθετώντας μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και περιορίζονται σε αυτό, επισημαίνεται από το CNN.

Από την άλλη, υπάρχουν χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία, για τις οποίες ό,τι έχει να κάνει με το Ισραήλ αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, καθώς βαραίνει μέχρι και σήμερα ο ρόλος τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα.

Ανώτερος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε δήλωση στο CNN όπου ανέφερε ότι  «Μπορεί να υπάρξει εκτοπισμός παρόμοιος με αυτόν της Συρίας και του Ιράκ και αυτό έχει οδηγήσει σε τεράστιες διαιρέσεις στην ευρωπαϊκή κοινωνία -αύξηση του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας. Ιδανικά, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος πριν επεκταθεί στα δικά μας σύνορα»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας