Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Ανδρέας Λοβέρδος στο Govnews.gr: «Η πιο ασφαλής και συνετή επιλογή, το...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Govnews.gr: «Η πιο ασφαλής και συνετή επιλογή, το κόμμα των Δημοκρατών»

Τα ζητήματα της ασφάλειας και το casus belli από την Τουρκία θα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου

Πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ από το 2020 και για 23 συναπτά έτη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαράσσει πλέον τη δική του πορεία, μακριά από το κίνημα και ως πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες με στόχο (ως πρώτο βήμα) την είσοδο στην Ευρωβουλή.

Τον Ιούνιο του 2015, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν ξανά υποψήφιος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής και στις 5 Ιουλίου 2023 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ως έχει δηλώσει, το κόμμα Δημοκράτες θα είναι ενδιάμεσα στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και παράλληλα με αυτά. Το Χαρακτήρισε ως «πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, μεταρρυθμιστικό, πολυσυλλεκτικό».

Ο κ. Λοβέρδος στο Govnews.gr για το κόμμα του, την ταυτότητά του και για τους λόγους που παροτρύνει τους πολίτες να το ψηφίσει στις Ευρωεκλογές και για την πιθανότητα αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος τους Δημοκράτες στις Ευρωεκλογές;

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου οι Έλληνες ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο. Είμαι Πρόεδρος του κόμματος των Δημοκρατών και είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ζητώ τον σταυρό προτίμησης των συμπολιτών μου, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα της πατρίδας μας στις Βρυξέλλες με τόλμη, με γνώση, με αποτελεσματικότητα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν τον τρόπο που πολιτεύτηκα διαχρονικά. Θέλω να είναι βέβαιοι ότι και στην ευρωβουλή θα κάνω ό,τι κάνω πάντοτε, το καλύτερο για την Ελλάδα μας. Τα ζητήματα της ασφάλειας και το casus belli από την Τουρκία θα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου. Θα δώσουμε όλες τις μάχες για όλες τις αποφάσεις πουν μας αφορούν από την πρώτη γραμμή. Αυτό είναι δέσμευση.

Δηλώσατε πρόσφατα, πως αν δεν λάβετε 3% θα αποχωρήσετε από την πολιτική.

Οι πολίτες με γνωρίζουν και αυτό βοηθάει παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις Ευρωεκλογές. Οι απόψεις μου και η πολιτική μου δράση ήταν πάντα ξεκάθαρες. Σε θολά νερά και με λαϊκισμό δεν κινήθηκα ποτέ. Με την ίδια σαφήνεια στις θέσεις και τις προθέσεις ζητώ ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής τον σταυρό των ψηφοφόρων και την προτίμηση στο κόμμα μας τους Δημοκράτες. Δεν είμαι ούτε αρχολίπαρος, ούτε ανεπάγγελτος. Είμαι στην πολιτική για να προσφέρω. Εάν οι απόψεις μας βρουν συμπαραστάτες θα προχωρήσουμε. Τα πράγματα είναι απλά.

Πού τοποθετείτε πολιτικά την εκλογική σας δεξαμενή; 

Το κόμμα μας είναι πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είναι ένα κόμμα που τοποθετείται στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και απευθύνεται σε όλους όσοι αισθάνονται ότι χωρούν σε αυτό που περιέγραψα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μέχρι την ίδρυσή μας δεν είχαν διέξοδο και οδηγούνταν σε «αναγκαστικές» επιλογές ψήφου. Με δεδομένη την έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή στη χώρα και καταγεγραμμένη την απογοήτευση των πολιτών κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δυσαρέσκεια για πολλές παραλείψεις και επιλογές της κυβέρνησης πιστεύω ότι το κόμμα των Δημοκρατών είναι η πιο ασφαλής και συνετή επιλογή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας