Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Καλλιάνος: «Δεν έπρεπε να έχει αυτό το τέλος ο πατέρας μου»...

Γ. Καλλιάνος: «Δεν έπρεπε να έχει αυτό το τέλος ο πατέρας μου» – Η απάντηση του γιατρού από το Αττικόν και πώς θα κινηθεί νομικά ο βουλευτής

«Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΦ»

«Δεν έπρεπε να έχει αυτό το τέλος ο πατέρας μου. Τον πατέρα μου, ξέρεις πού τον χειρούργησαν; Μέσα σε ένα απλό δωμάτιο. Μέσα σε ένα απλό δωμάτιο και πιθανότατα χωρίς ρόμπες, χωρίς τίποτα…Μπήκαν μέσα, πήραν το κλαδευτήρι και έκοψαν το δάχτυλο του αείμνηστου πατέρα μου», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, με τον Γιώργο Λιάγκα.

«Έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Και όχι ξαπλωμένος σε ένα χειρουργείο, σε παγωμένο περιβάλλον και με όλα αποστειρωμένα. Έχω δεχτεί πολλά μηνύματα. Τους βάζουν μέσα σαν τσουβάλια και με τα κλαδευτήρια τούς κόβουν χέρια, πόδια και όποιος ζήσει, έζησε».

Η απάντηση του γιατρού από το Αττικόν

Οι συνήγοροι του καθηγητή αγγειοχειρουργικής και θεράπων ιατρού, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, κάνουν λόγο για πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του πατέρα του μετεωρολόγου και διευκρινίζουν πως θα ήταν «εσφαλμένη ιατρική πράξη» η διασωλήνωση του ασθενούς, ενώ μέσω των δικηγόρων του ο γιατρός εκφράζει και τα συλλυπητήρια του.

Μέσω δήλωσης των πληρεξούσιων δικηγόρων του, ο Καθηγητής τονίζει ότι «η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».

Η δήλωση:

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Πώς θα κινηθεί νομικά ο βουλευτής για τον θάνατο του πατέρα του

Με νομικές διαδικασίες προχωρά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος πέθανε χθες στο νοσοκομείο «Αττικόν» όπου νοσηλευόταν από τις 6 Απριλίου.

Το θέμα που κυκλοφορεί τος τελευταίες ημέρες είναι η επιμονή που είχε δείξει η οικογένεια του Γιάννη Καλλιάνου ώστε να μπει σε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πατέρας του, η οποία επιμονή δεν ικανοποιήθηκε παρά αφού έπαθε ανακοπή καρδιάς και μπήκε στη ΜΕΘ στις 23 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι και πριν την ανακοπή καρδιάς, οι γιατροί υποστήριζαν ότι ο πατέρας του βουλευτή ήταν καλά.

Μετά από τους επανειλημμένους ισχυρισμούς πως οι γιατροί επί ημέρες διαβεβαίωναν τον Γιάννη Καλλιάνο και τον αδερφό του ότι ο πατέρας τους είναι σε καλή κατάσταση, ενώ εκείνοι υποστήριζαν το αντίθετο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Μιλώντας στο MEGA μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε ότι:

«Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΦ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα. Έχω όλα τα μηνύματα στα χέρια μου, τα ηχητικά.

Όλα αυτά θα κατατεθούν στον κύριο Κούγια που θα αναλάβει την υπόθεση για να οδηγηθούν εκεί που πρέπει οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή του πατέρα μου. Θα κινηθώ σκληρά νομικά, επιθετικά νομικά. Το «Αττικόν» τώρα είπε ότι είχε προβλήματα πολλά (ο πατέρας του). Τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του;».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας