Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣύνοδος Ε.Ε. - Μεταναστευτικό: Οι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι θα προτείνει

Σύνοδος Ε.Ε. – Μεταναστευτικό: Οι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι θα προτείνει

Ξεκινά σήμερα, μια σημαντική για την Ελλάδα, Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό θέμα, εκτός των άλλων, την μετανάστευση. Οι εργασίες της Συνόδου έρχονται σε μια χρονική περίοδο που αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας. Η Ελληνική πλευρά θα προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Το μεταναστευτικό ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο, με το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, στο οποίο χάθηκαν εκατοντάδες ζωές.

Την ίδια ώρα, οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, αλλά και στο Αιγαίο, αυξάνονται, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει τεθεί για ακόμη μια φορά σε συναγερμό.

Το μεταναστευτικό ζήτημα, μαζί με το Ουκρανικό και την οικονομία της ευρωζώνης, θα είναι τα τρία βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες (29 και 30 Ιουνίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα προτείνει άμεσα όλες οι χώρες της Ένωσης να συμμετάσχουν οικονομικά, αλλά και με έμψυχο δυναμικό, στις χώρες «πρώτης υποδοχής», όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, θα ζητήσει να υπάρξει άμεσα επικοινωνία των Βρυξελλών με την Άγκυρα, προκειμένου το Λευκό Παλάτι να δώσει εντολή να σταματήσει η ροή προσφύγων στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί, πως καθημερινά πλέον, εκατοντάδες μετανάστες, μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες και παιδιά, προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο και «εγκλωβίζονται» πάνω σε νησίδες του ποταμού.

Ακόμη, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει να υπάρξει άμεσα, απόφαση για την «ανακούφιση» των χωρών «πρώτης υποδοχής», με τον καταμερισμό των ευθυνών αναφορικά με την στέγαση των χιλιάδων προσφύγων.

Δηλαδή, η Ελλάδα θα ζητήσει όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθούν ένα αριθμό μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» μεταναστών, όπως αυτό στη Μόρια, στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μαζί του ένα πλήρη φάκελο, που περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να ενημερώσει τους εταίρους μας στην Ε.Ε. και να τεκμηριώσει τις απόψεις του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.