Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΟι εντολές Μητσοτάκη, το «στίγμα» της νέας κυβέρνησης και η κινητοποίηση των...

Οι εντολές Μητσοτάκη, το «στίγμα» της νέας κυβέρνησης και η κινητοποίηση των υπουργών

Η καθημερινότητα του πολίτη βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της νέας κυβέρνησης και αυτό «αποτυπώθηκε» στις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι η άμεση επίλυση προβλημάτων στην Υγεία και την ασφάλεια του πολίτη.

Οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη σε νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, καταδεικνύουν το «πνεύμα» που διακατέχει τη νέα κυβέρνηση, αναφορικά με την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνηθισμένος στα δύσκολα, προχώρησε σε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, τον Ευαγγελισμό, που βρισκόταν μετά από γενική εφημερία, για να δει από κοντά τα προβλήματα που υφίστανται.

Ο «καταδρομέας», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, υπουργός Υγείας, με αυτή την κίνηση έδειξε ότι θα χτυπήσει το «κακό» στη ρίζα του και θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του κ. Χρυσοχοΐδη θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια από τις βασικές εντολές που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στο νέο υπουργό Υγείας, είναι οι πολίτες να δουν άμεσα, σημαντική βελτίωση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία.

Το γεγονός αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, στο πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί σε μια πολύ «καυτή» περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο κ. Μηταράκης τα προηγούμενα χρόνια, στο πολύ δύσκολο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις και αναμένεται να κινηθεί ανάλογα και στη νέα του θέση.

Τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολλά και χρόνια και όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, επιβάλλεται να επιλυθούν, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το συνεχώς αυξανόμενο οργανωμένο έγκλημα.

Οι προαναφερθείσες κινήσεις των υπουργών αποτελούν μονάχα των προάγγελο των όσων θα ακολουθήσουν στους συγκεκριμένους τομείς, αλλά και στο σύνολο της κυβέρνησης.

Η εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφής και όπως αποδεικνύεται ακολουθείται κατά γράμμα.

«Η πολύ δουλειά ξεκινά από σήμερα, διότι τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά», είχε τονίσει χαρακτηριστικά το βράδυ της Κυριακής, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ζητημάτων της καθημερινότητας του πολίτη εντάσσονται η ασφάλεια στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και η μείωση των τιμών των προϊόντων.

Αναφορικά με την μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Κωστή Χατζηδάκη, θα προχωρήσει σε κινήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα γίνουν άμεσα αισθητές από τους καταναλωτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.