Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage slider«Βροχή» μηνυμάτων στήριξης της υποψηφιότητας Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

«Βροχή» μηνυμάτων στήριξης της υποψηφιότητας Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

Σε ομαλή αλλαγή σκυτάλης από τα χέρια του Γιώργου Πατούλη σε εκείνα του Νίκου Χαρδαλιά, βρέθηκε το χρίσμα για την γαλάζια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττική. Ενώ, πλειάδα κυβερνητικών στελεχών σπεύδουν να δηλώσουν την στήριξή τους στον νέο εκλεκτό του Μαξίμου.

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στους κόλπους της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με το χρίσμα της Πειραιώς ενόψει των επικειμένων αυτοδιοικητικών εκλογών να βρίσκεται αίολο επί 24ώρου και κατόπιν να «αποδίδεται» δια ανακοινώσεως Τύπου αλλά και «ευλογιών» του προκατόχου του, στο αουτσάιντερ αυτής της αναμέτρησης Γιώργο Χαρδαλιά.

Και επισήμως λοιπόν, από σήμερα το πρωί, και παρά την απουσία του πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο πρώην αυτοδιοικητικός και νυν πολιτικός άνδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, φιγουράρισε στην πρώτη πρωινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», έλεγε η ανακοίνωση.

Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της πολιτικής ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την προσδοκία, να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στις αποφάσεις του κόμματος, ο νυν Περιφερειάρχης και αδίκως κατά τους οικείους του αποπεμφθείς από την γαλάζια κοινότητα, Γιώργος Πατούλης.

Όπερ και εγένετο… Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε λίγο αργότερα την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και δήλωσε ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η ΝΔ για τον ίδιο δεν αποτελεί «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του συνδυασμού του να ανακοινώνουν τη στήριξή τους στον νέο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος του κ.Πατούλη, σεβόμενη -όπως άπαντες στην παράταξη- την απόφαση του κόμματος και του πρωθυπουργού.

Πρώτος τον «χορό» άνοιξε ο βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «Η προοπτική διεκδίκησης της Περιφέρειας από τον κ. Χαρδαλιά δεν είναι καινούργια συζήτηση στη ΝΔ. Το θέμα είχε ανακύψει και προ ενάμιση έτους, αν και ο υφυπουργός Άμυνας έδειξε τότε να προτιμά την προοπτική της Ευρωβουλής. Ο ίδιος, όμως, ως στρατιώτης «επιστρατεύτηκε» σε μια δύσκολη μάχη για το κόμμα του με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας