Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΚ. Σακελλαροπούλου: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της στην 87η ΔΕΘ

Κ. Σακελλαροπούλου: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της στην 87η ΔΕΘ

Επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου την υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης και συνομίλησε με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψη της στη ΔΕΘ συναντήθηκε στο περίπτερο της Βουλγαρίας, με το Βούλγαρο ομόλογό της Rumen Radev και περιηγήθηκαν μαζί στους χώρους των εκθετών, της φετινής τιμώμενης χώρας στην 87η ΔΕΘ.

Η κ. Σακελλαροπούλου και ο κ. Radev εμερώθηκαν από εκθέτες για επιτεύγματα και δυνατότητες διαφόρων εφαρμογών και υπηρεσιών της γειτονικής χώρας, όπως για το πρώτο παγκοσμίως drone cargo, τα καινοτόμα συστήματα και τις εφαρμογές εταιριών πληροφορικής και τεχνολογίας, κ.α.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΘ Αναστάσιο Τζήκα, ξεκίνησε την επίσκεψη της από το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και ενημερώθηκε απο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα σύγχρονα οπλικά συστήματα των τριών όπλων, τις δυνατότητες τους κα την εκπαίδευση του προσωπικού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και μίλησε με πυροσβέστες ενώ υπέγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών.

“Οφείλουμε πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα που σε κανονικές και έκτακτες συνθήκες καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος”

έγραψε στο βιβλίο η κ. Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά περιηγήθηκε στο περίπτερο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων της χώρας, “Αkademia”, όπου σταμάτησε μπροστά σε διάφορες καινοτόμες εφαρμογές, όπως το μη επανδρωμένο όχημα επιτήρησης δασών και προειδοποίησης πυρκαγιών, σε μια συσκευή εκμάθησης σε παιδιά του τρόπου προγραμματισμού του λειτουργικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.α. Κατόπιν συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με καθηγητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στην είσοδο του περιπτέρου επιδόθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, ο συλλεκτικός τόμος για τα εκατό χρόνια της ΕΣΗΕΜΘ.

Η κ. Σακελλαροπούλου σταμάτησε για λίγο στο περίπτερο του Συλλόγου Συγγενών και Φίλων του ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη και στο περίπτερο της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου την υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης και συνομίλησε με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, πριν μεταβεί στο περίπτερο της Βουλγαρίας – όπου και ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στη ΔΕΘ – η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και το περίπτερο του opengov και ενημερώθηκε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που παρέχονται στους πολίτες, μέσω της ψηφιακής πύλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας