Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 1Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Θα ζήσετε τα ίδια με έναν αιώνα...

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Θα ζήσετε τα ίδια με έναν αιώνα πριν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν… απογοήτευσε το εσωτερικό του ακροατήριο που περίμενε ότι η παρουσία του στη Σμύρνη, για την άσκηση EFES 2022, μαζί με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα ήταν ακόμη μια ευκαιρία για επίθεση και απειλές στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας. «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

Την ίδια ώρα, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με το πολύ προκλητικό μήνυμα «Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» και φωτογραφίες από την άσκηση EFES.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

https://twitter.com/omerrcelik/status/1534837040499630080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534837040499630080%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpolitiko-deltio%2Fdiethni%2F974217_den-asteieyomai-min-exoplizete-ta-nisia-o-erntogan-hontrainei

«Καλώ την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τα νησιά που το καθεστώς τους είναι αποστρατικοποιημένο με βάση Συνθήκες, μιλάω σοβαρά, δεν κάνω αστεία, ο λαός μας είναι αποφασισμένος.
Ζητά δικαιοδοσία για το Καστελόριζο, αλλά εμείς είμαστε πιο κοντά. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να καταλήξουν σε καταστροφή. Ας έρθουν στα συγκαλά τους. Τους προειδοποιώ ότι θα ζήσουν τα ίδια που έζησαν κι έναν αιώνα πριν (1922). 

»Ελάτε στα συγκαλά σας. Η τουρκική μειονότητα σε δυτική Θράκη, Ρόδο, και Κω καταπιέζεται. Ο Μητσοτάκης έκανε τουριστική απόβαση στα νησιά. Το Καστελόριζο είναι 600 χλμ μακριά από Ελλάδα και μόνο 40 από Τουρκία. Η Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει. Στην Κύπρο υποστηρίζουμε δύο κράτη. Θα συνεχίσουμε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας