Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 2Τσίπρας στη Βουλή: «Οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, βρισκόμαστε σε...

Τσίπρας στη Βουλή: «Οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο»

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

«Σήμερα ντυθήκατε ΚΚΕ και είπατε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αλλά δεν πείθετε κανέναν. Για 46 λεπτά είπατε μόνο ψέματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Μας είπατε εσείς ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εσείς που φέρατε νομοσχέδιο με το καλημέρα για να καταργήσετε όλο το πλαίσιο το νομοθετικό που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, που καταργήσατε στην ουσία το οκτάωρο, που έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους, που 35% των εργαζόμενων σήμερα είναι με μερική ή επισφαλή απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε ότι παρουσιάστηκε «φιλεργατικός» και με «κοινωνικό πρόσωπο», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υπέστη δύο σημαντικές ήττες τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, σημείωσε ότι ήταν Βατερλώ η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τη Novartis, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «διώκει δικαστές και δημοσιογράφους, προκειμένου να αποκρύψει την αλήθεια».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έστειλε μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, ότι στα εθνικά θέματα, παρά τις όποιες διαφωνίες μας, είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό της χώρας μας».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, λέγοντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ποιος αλήθεια αισθάνεται ασφαλής με τη στάση και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της Τουρκίας; προχθές το BBC έβγαλε πίνακα. Εμείς δεν έχουμε στοιχεία. Κι όταν ζητάμε στοιχεία μας λέει ο υπουργός Άμυνας ότι είμαστε προδότες. Το BBC έβγαλε πίνακα που λέει ότι είμαστε 4οι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εξοπλισμό προς την Ουκρανία. Έχουμε δώσει πολύ περισσότερα από τη Γαλλία και την Ιταλία. Γιατί εμπλέκετε τη χώρα έτσι; Δε μπορούσατε να κρατήσετε μια σθεναρή στάση εναντίον του Πούτιν χωρίς να γίνει η Ελλάδα μέρος της κρίσης; Μάθαμε από τον Σολτς ότι θα στείλουμε βαρέα οχήματα που βρίσκονται τώρα στα σύνορά μας. Πότε ενημερώσατε τη Βουλή και τα κόμματα; Αλλάξατε το δόγμα της Ελλάδας που ισχύει από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και μας επιστρέψατε στη λογική ενός ψυχροπολεμικού κράτους, στο 1950. Γίνατε ένας νέος Παπάγος».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Η κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο, ο ελληνικός λαός δεν σας αντέχει άλλο. Τρία χρόνια υπεραρκετά, δεν θα γίνουν 7. Πάρτε το χαμπάρι. Το δίλημμα της κάλπης θα είναι πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος, η εφιάλτης χωρίς τέλος. Να δηλώσετε σήμερα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Όχι άλλες φήμες, όχι άλλες διαρροές. Δώστε δημοκρατική διέξοδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.