Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕΣΠΑ: Εγκρίθηκε η ανέγερση σχολικού κτιρίου στον Δήμο Χαλανδρίου

ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκε η ανέγερση σχολικού κτιρίου στον Δήμο Χαλανδρίου

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του δήμου και η απόφαση για την ανέγερση σχολείου ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2020.

Μετά από προσπάθειες ετών, όλα είναι πλέον έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση του 6ου Λυκείου στον Δήμο Χαλανδρίου, με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 6.250.000 ευρώ, μετά και την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Το νέο σχολείο θα κατασκευαστεί επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση και μαζί με την κατασκευή του 17ου Δημοτικού, που ήδη έχει δρομολογηθεί, θα καλύψουν τις ανάγκες που είχε η περιοχή Πάτημα, λόγω και της οικιστικής ανάπτυξης, η οποία επιφέρει και αύξηση του αριθμού των μαθητών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του δήμου και η απόφαση για την ανέγερση σχολείου ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2020. Είχε προηγηθεί η εκπόνηση 31 μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ στις αρχές αυτής της χρονιάς είχε υπογραφεί και η σχετική σύμβαση μεταξύ του δήμου και της ΚΤΥΠ.

«Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την τήρηση της δέσμευσής του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας