Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΥπόθεση ΑΔΑΕ: Κατάθεση καταπέλτης από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στο LIBE του...

Υπόθεση ΑΔΑΕ: Κατάθεση καταπέλτης από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στο LIBE του Ευρωκοινοβουλίου

« Η Ελληνική Δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, η ίδια η δικαιοσύνη σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους », υπογράμμισε ο Χρήστος Ράμμος.

Τον έντονο προβληματισμό του απηύθυνε  ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χ . Ράμμος στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την έως τώρα διαχείριση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ακόμη, κατήγγειλε πως μέλη και αξιωματούχοι της κυβέρνησης τον απείλησαν χυδαία.

Ακολουθεί γραπτώς η τοποθέτηση του Χρ. Ράμμου:

«Ζήτησα να καταθέσω στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να καταθέσω για να ενημερώσω τη Βουλή για τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα μας από τις έρευνες. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο της Βουλής. Ύστερα από αυτό, δημοσίως και με ωμότητα, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβέρνησης με απείλησαν με χυδαίο τρόπο. Με συγχωρείτε, να αναφέρω, αυτό συνέβη τον Ιανουάριο. Όταν η ΑΔΑΕ προσπάθησε να ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση δικό του αίτημα που εδράζεται στην κείμενη νομοθεσία                      (5002/2022, άρθρο 8, παράγραφος 6) να μάθει αν υπήρξαν στόχος παρακολούθησης υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι αξιωματούχοι από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών, την ΕΥΠ

«Θα ήθελα να καταγγείλω επίσης, τη δίωξη δύο εξαιρετικών συνεργατών μου, της κα. Παπανικολάου και του κ. Γκρίτζαλη. Αυτό ήτανε ένα μεγάλο σοκ για εμένα. Έχω συνεργαστεί μαζί τους χρόνια και μπορώ να εγγυηθώ τον επαγγελματισμό τους, την καλή τους θέληση, την απόλυτη ακεραιότητά τους και την αφοσίωσή στο καθήκον. Παρόλο, που δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τους λόγους για τους οποίους έχουν διωχθεί, είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η εισαγγελία θα διαψευστεί σύντομα. Λυπάμαι, που κάποιοι από τους καλύτερους αξιωματούχους που έχει το ελληνικό κράτος, υφίστανται τέτοιου είδους δυσκολίες.»

« Η Ελληνική Δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, η ίδια η δικαιοσύνη σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους ».

Η καταγγελία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας