Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ: Έρευνα για ύποπτες συναλλαγές συνδικαλιστών αστυνομικών

ΕΛΑΣ: Έρευνα για ύποπτες συναλλαγές συνδικαλιστών αστυνομικών

Ο ελεγχόμενος διέθετε καταθετικούς προθεσμιακούς λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής τους οποίους, δεν δήλωνε στις κατ’ έτος δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερευνούνται αδικαιολόγητες τραπεζικές συναλλαγές συνδικαλιστών της αστυνομίας που διαχειρίζονται ανά έτος περίπου 1, 5 εκατ. ευρώ από εισφορές συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της άρσης – κατόπιν εισαγγελικής εντολής – του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών ενός εκ των συνδικαλιστών διαχειριστών των ταμείων που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα», διαπιστώθηκε ότι προχωρούσε επί σειρά ετών στο άνοιγμα πλήθους ιδιωτικών λογαριασμών που περιείχαν συνολικά ποσά άνω των 1.000.000-1.500.000 ευρώ, χωρίς η διακίνηση των ποσών να δικαιολογείται από τη μισθοδοσία του καθώς επίσης χωρίς να δηλώνεται στο πόθεν έσχες του, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Το ερώτημα είναι αν οι συναλλαγές δικαιολογούνται, αν σχετίζονται με τα χρήματα των εισφορών περίπου 50.000 αστυνομικών από όλη τη χώρα ή αν πρόκειται για ιδιωτικού τύπου συναλλαγές με άγνωστης προέλευσης χρήματα.

Σύμφωνα με το ίδια πηγή , σε ένα από αυτά τα έγγραφα των «αδιάφθορων» για την πρώτη φάση των ελέγχων το 2020, αναφέρεται ότι σε εκτέλεση της από 6 Οκτωβρίου 2020 επισημειωματικής εντολής του κ. εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ενεργούντος υπό την ιδιότητα του οργάνου ελέγχου του Ν. 3213/2003 (σ.σ.: ο νόμος για τις δηλώσεις πόθεν έσχες) και σχετικών εγγράφων της υπηρεσίας μας, έλαβε χώρα άρση του τραπεζικού απορρήτου του ελεγχόμενου για το χρονικό διάστημα από το 2015 έως το 2018.

Ο ελεγχόμενος διέθετε καταθετικούς προθεσμιακούς λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής τους οποίους, δεν δήλωνε στις κατ’ έτος δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Λίγο αργότερα εντοπίζονται  περίεργα ανοίγματα και κλεισίματα – μόλις σε λίγες ημέρες- 23 τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους βρέθηκαν συνολικά περίπου 1.200.000 ευρώ, χωρίς αυτά να έχουν δηλωθεί κάπου.

Τέλος, φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες, να λάμβαναν χρήματα για μετακινήσεις εντός Αττικής, ενώ υπηρετούν ήδη στην Αθήνα. Το επιπρόσθετο ερώτημα που δημιουργείται αφορά τους φακέλους αυτούς και αν σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν «στάσιμοι» για να μη διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του Σώματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας