Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΈλεγχοι σε 4 προμηθευτές ρεύματος για παραπλανητική διαφήμιση και αθέμιτες πρακτικές

Έλεγχοι σε 4 προμηθευτές ρεύματος για παραπλανητική διαφήμιση και αθέμιτες πρακτικές

Ο οξύτατος ανταγωνισμός στην αγορά έχει οδηγήσει σε τιμολόγια έκπληξη ακόμη και στις σταθερές χρεώσεις και έχει κατεβάσει στα 12,3 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας που προσφέρει η Φυσικό Αέριο.

Μάχη μέχρι τέλους για να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, δίνουν οι προμηθευτές ενέργειας με τον ανταγωνισμό να ανεβάζει το θερμόμετρο στη λιανική, μπαίνοντας στο στόχαστρο της ΡΑΑΕΥ και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο πόλεμος τιμών στα πράσινα, τα κίτρινα και τα μπλε τιμολόγια με σύμμαχο την κατρακύλα των τιμών στο φυσικό αέριο που χθες υποχώρησε ακόμη και κάτω από τα 30 ευρώ η μεγαβατώρα φουντώνει. Ο Γενάρης είναι ο πρώτος μήνας των νέων χρωματιστών τιμολογίων και οι εταιρείες αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, εμφανίζονται αποφασισμένες να κερδίσουν τον τίτλο του φθηνότερου προμηθευτή με όπλο τις χαμηλές τιμές της κιλοβατώρας.

Ο οξύτατος ανταγωνισμός στην αγορά που έχει οδηγήσει σε τιμολόγια έκπληξη ακόμη και στις σταθερές χρεώσεις και έχει κατεβάσει στα 12,3 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας που προσφέρει η Φυσικό Αέριο -με αμέσως χαμηλότερη τιμή το προϊόν της Ελίν με 14,9 λεπτά– έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του ΥΠΕΝ που παρακολουθούν από κοντά τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Ήδη, τέσσερις εταιρείες του κλάδου ελέγχονται από τον Ρυθμιστή για παραπλάνηση της αγοράςαθέμιτες πρακτικές και καθυστέρηση στην ανακοίνωση των εκπτώσεων. Την ίδια στιγμή, γκρίνιες και καρφώματα προκαλεί ο πόλεμος των τιμολογίων και μεταξύ των προμηθευτών καθώς αυτό το μήνα, γιγαντώνεται η μάχη για τα μπλε σταθερά τιμολόγια αλλά και για τα κίτρινα (ex post) που προβλέπεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του Γενάρη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας