Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠ. Κόκκαλης: Αποκάλυψε 17 κρυφά έγγραφα της Κομισιόν για έρευνα στα Τέμπη

Π. Κόκκαλης: Αποκάλυψε 17 κρυφά έγγραφα της Κομισιόν για έρευνα στα Τέμπη

Ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει στη δημοσιότητα λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

Συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα συσκότισης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη.

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε γραπτή ερώτηση για το αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα, ή αν ίσχυε μία διαφαινόμενη κατάσταση όπου ο ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ό,τι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ, η Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει, οπότε ο ευρωβουλευτής προχώρησε σε αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη.

Το αίτημα επικαίντρωνε στην ad hoc έκθεση της Επιτροπής για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, αυτήν που είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα σε απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή.

Κοινοποιήθηκε, όμως, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

Σημειώνεται ότι η λίστα που παρέδωσε ο ευρωβουλευτής περιέχει μονάχα τίτλους καθώς το περιεχόμενο των εγγράφων είναι κρυφό. Ωστόσο, η Κομισιόν θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ποια από αυτά τα έγγραφα εμπίπτουν στο αίτημα του Π. Κόκκαλη για τα γεγονότα στα Τέμπη.

Η λίστα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας