Σκέρτσος για υποκλοπές: «Δημιουργείται κλίμα βούρκου»

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε για τις υποκλοπές, τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης και την ακρίβεια σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι με τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις υπουργών και την δημόσια συζήτηση «δημιουργείται κλίμα καχυποψίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, σαράκι στα θεμέλια της Δημοκρατίας», ενώ έκανε λόγο για «αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου».

Αναφερόμενος στις υποκλοπές, με αφορμή την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, έκανε λόγο για «υπαρκτό πρόβλημα που συνδυάστηκε με μια αστοχία, για την οποία αναλήφθηκε άμεσα η πολιτική ευθύνη. Αυτή η κυβέρνηση, όταν προκύπτει πρόβλημα, λαμβάνει μέτρα. Υπάρχει άμεση ανάληψη πολιτικής ευθύνης». 

«Βλέπω μια κυβέρνηση που παρακολουθείται κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει: ή ότι η λίστα δεν είναι αληθής ή ότι υπάρχει σχέδιο του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του για να παρακολουθήσει τους υπουργούς του», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως «όπως παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, υπήρχαν παράνομα λογισμικά και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό, εκτός από το ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον νόμο και από κακούργημα έκανε πλημμέλημα την παρακολούθηση». Προσέθεσε πως θα υπάρξει επαναφορά της παρακολούθησης σε κακούργημα, όμως η αλλαγή αυτή στον νόμο, «δεν θα έχει αναδρομική ισχύ».

«Αμφισβητώ την λίστα και τα συμφέροντα γύρω από αυτήν. Γίνεται προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος του Πρωθυπουργού για κάτι πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας πως η Δικαιοσύνη οφείλει να καλέσει όσους φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση και να αποκαλυφθεί εάν πρόκειται για πραγματικά περιστατικά ή για έργο συκοφαντών, όπως ανέφερε.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε πως με τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις υπουργών και την δημόσια συζήτηση επ’  αυτών «δημιουργείται κλίμα καχυποψίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, που είναι σαράκι στα θεμέλια της Δημοκρατίας», κάνοντας λόγο για «αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου». 

«Δεν είμαι αφελής», είπε ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας ότι από όταν ανέλαβε την θέση του ως υπουργός Επικρατείας ήξερε ότι πολλοί θα ενδιαφέρονταν να μάθουν όσα συζητούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να είναι ανυποψίαστος και αφελής για τέτοια πράγματα».

Ερωτηθείς για “το καλάθι του νοικοκυριού” και την πίεση της ενεργειακής κρίσης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι «η ακρίβεια στα προϊόντα θα λυθεί με την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ανέφερε ότι «εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, στην Ελλάδα έχουμε υψηλή ανάπτυξη, εν μέσω κινδύνων και προκλήσεων που δεν αντιμετώπισε άλλη χώρα», προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι «η Ελλάδα αλλάζει πίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί που είναι απαράδεκτα χαμηλοί πρέπει για να αυξηθούν να έρθουν περισσότερες επενδύσεις, μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να αυξήσουμε εισοδήματα και να μειώσουμε φόρους».

«Όχι μόνο δεν έχουμε “ακρίβεια Μητσοτάκη”, η ακρίβεια είναι του Πούτιν και είναι για όλες τις χώρες της Ευρώπης», είπε ο κ. Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι «αυτήν την στιγμή οι πολιτικές μας αποδίδουν και έχουμε 2 μονάδες χαμηλότερο πληθωρισμό από το καλοκαίρι, Ενώ στην ενέργεια, χάρη στα υπερκέρδη που φορολογούμε και επιστρέφουμε στους πολίτες, έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο τιμολόγιο για ρεύμα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More