Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚατάρ 2022: Οι «Έλληνες» του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κατάρ 2022: Οι «Έλληνες» του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ωστόσο 13 ποδοσφαιριστές από έξι διαφορετικές ομάδες της Super League 1 θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ, συμμετέχοντας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

«Πρωταθλήτρια» στη σχετική λίστα αναδεικνύεται η ΑΕΚ, καθώς πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες της πατρίδας τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Μιλάν Μοχαμαντί και ο Εχσάν Χατζισαφί θα… υπερασπιστούν το αριστερό άκρο της άμυνας του Ιράν, ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Νταμιάν Σιμάνσκι διεκδικούν θέση βασικού στη μεσαία γραμμή του Μεξικού και της Πολωνίας αντιστοίχως, ενώ ο «πολύς» Ντομαγκόι Βίντα, φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία και με 100 διεθνείς συμμετοχές, αποτελεί την «κολώνα» στην οπισθοφυλακή της φιλόδοξης Εθνικής Κροατίας.

Από κοντά ακολουθεί ο Ολυμπιακός, με το δίδυμο της Νότιας Κορέας Ινμπεόμ Χουάνγκ και Ουί Τζο Χουάνγκ, τον κεντρικό αμυντικό της Σενεγάλης Πάπε Αμπού Σισέ και τον ανασταλτικό μέσο του Καμερούν Πιέρ Κουντέ, ο οποίος σπανίως είναι βασικός στην ομάδα του Μίτσελ αλλά παραμένει σημαντική μονάδα για την Εθνική της αφρικανικής χώρας.

Η Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και αυτή στα γήπεδα του Κατάρ, με τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ Αντρίγια Ζίβκοβιτς να υπερασπίζεται τα χρώματα της Σερβίας, ενός συνόλου που αρκετοί θεωρούν ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, και τον πολύπειρο στόπερ του Άρη Νικολάς Ενκουλού να… κάνει παρέα στον συμπατριώτη του, Πιέρ Κουντέ, για τα «Λιοντάρια» του Καμερούν.

Ο πρωτοπόρος της Super League 1, Παναθηναϊκός, δεν «στέλνει» κάποιον αθλητή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό. Για τους Περιστεριώτες, ο δεξιός οπισθοφύλακας Γουαϊντί Κεσχριντά αναμένεται να πάρει θέση βασικού στην Εθνική Τυνησίας, ενώ οι Αγρινιώτες μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για τον κεντρικό αμυντικό τους, Ντέρεκ Κορνέλιους, μέλος της αποστολής του επανακάμψαντα σε Μουντιάλ έπειτα από δεκαετίες Καναδά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας