Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 4Μουντιάλ 2022: Νίκη η Σενεγάλη, ιστορικό γκολ το Κατάρ (vid)

Μουντιάλ 2022: Νίκη η Σενεγάλη, ιστορικό γκολ το Κατάρ (vid)

Η Σενεγάλη παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ. Σήμερα (25/11), στο στάδιο «Al-Thumama» της Ντόχα, επικράτησε του Κατάρ με 3-1.

Και περιμένει να δει τι θα γίνει στο έτερο παιχνίδι -για τη 2η αγωνιστική στον 1ο όμιλο- ανάμεσα στην Ολλανδία και το Εκουαδόρ (18:00).

Οι οικοδεσπότες και γηπεδούχοι, αν δεν… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα (να κερδίσουν την Ολλανδία με πολλά γκολ και να κάνει δύο νίκες το Εκουαδόρ), ουσιαστικά απώλεσαν κάθε ψήγμα ελπίδας που είχαν για να συνεχίσουν και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σήμερα, πάντως, είχαν την ευκαιρία -για ένα διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου- να δουν την ομάδα τους να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να επιβραβεύεται γι’ αυτό με το πρώτο γκολ της στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Μουντάρι ήταν αυτός που «έγραψε ιστορία» στο 78′.

Η Σενεγάλη -που ένα διάστημα του δευτέρου 45λέπτου είχε χάσει τον έλεγχο και συνεχώς αμυνόταν- είχε προηγηθεί με τους Ντιά (41′) και Ντιεντιού (48′), ενώ το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ντιένγκ (84′). Για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ, ενώ το Κατάρ παίζει με την Ολλανδία.

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Μπαρσάμ, Πέδρο Μιγκέλ (83΄ Γουαάντ), Α. Χασάν, Μοχάμαντ, Αλ Χάιντος (74΄ Μουντάρι), Αφίφ, Μπουντιάφ (69΄ Χατέμ), Αχμέντ (83΄ Σαλμάν), Μαντίμπο, Κούκι, Αλί.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ν. Μεντί (78΄ Π. Σαρ), Ντιεντιού (74΄ Τσ. Ντιένγκ), Ι. Γκεΐ, Γιάκομπς (78΄ Π. Σισέ), Ντιατά (64΄ Σις), Ντιά, Ι. Σαρ (74΄ Ι. Εντιαγέ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας