Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚλοπ: «Θα μείνω στη Λίβερπουλ να επιβλέψω την καλοκαιρινή αναδόμηση της ομάδας»

Κλοπ: «Θα μείνω στη Λίβερπουλ να επιβλέψω την καλοκαιρινή αναδόμηση της ομάδας»

Παρά τα ανησυχητικά αποτελέσματα τη φετινή σεζόν, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, προέβαλε μια αισιόδοξη εικόνα, καθώς υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι ακόμα ενωμένη, ενώ τόνισε την ανάγκη να «επιστρέψει στα βασικά» στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου γύρου του FA Cup το βράδυ της Τρίτης (17/01) με τη Γουλβς.

Ο πολύπειρος Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε αν γνωρίζει για τα σχόλια ότι ήταν υπερβολικά πιστός στους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας και όχι αρκετά «αδίστακτος» ώστε να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου. Διέψευσε αποφασιστικά αυτή την «κατηγορία», παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι απαραίτητη η ανανέωση μιας ομάδας που έφτασε κοντά στην εξασφάλιση ενός πρωτοφανούς quadraple την περασμένη σεζόν και σημείωσε ότι εκείνος έχει σκοπό να παραμείνει στο «τιμόνι».

«Το έχω ξανακούσει αυτό και δεν το έχω ξανακούσει. Δεν είμαι πολύ πιστός», δήλωσε ο Κλοπ. «Είμαι πιστός. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είναι, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο πολύ. Είναι μια έξυπνη ερώτηση. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν είναι τι κάνετε όλοι σας με την απάντηση. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα με αυτό. Αλλά δεν είμαι τόσο πολύ πιστός. Στη Ντόρτμουντ, ήταν ξεκάθαρο όταν έφυγα ότι είπα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει εδώ.

Είναι μια διαφορετική κατάσταση, αλλά, αν θέλετε, παρόμοια. Είτε αλλάζει η θέση του προπονητή, είτε αλλάζουν πολλά άλλα πράγματα. Οπότε, σε ό,τι με αφορά, αυτό που ακούω, αν δεν μου το πει κάποιος, δεν θα φύγω. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ίσως υπάρχει ένα σημείο όπου πρέπει να αλλάξουμε άλλα πράγματα. Θα το δούμε αυτό, είναι κάτι για το μέλλον. Όπως το καλοκαίρι ή οτιδήποτε. Όχι τώρα. Δεν μπορούμε να παίξουμε τώρα και να πούμε: “Εντάξει, αυτά είναι τα προβλήματα, αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα τα έχουμε πια”».

Η έκταση της αλλαγής μένει να φανεί… Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, η Fenway Sports Group, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι αναζητά νέες επενδύσεις για τον σύλλογο, είτε με εξαγορά είτε με την πώληση μειοψηφικού μεριδίου, και ο αθλητικός διευθυντής, ο Τζούλιαν Γουόρντ, θα αποχωρήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τέσσερις παίκτες της πρώτης ομάδας δεν έχουν συμβόλαιο – οι Τζέιμς Μίλνερ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ναμπί Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν- και η Λίβερπουλ θα αναζητήσει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην υπογραφή επιθετικών ταλέντων το τελευταίο ημερολογιακό έτος λόγω της διαθεσιμότητάς τους. Πρόκειται για τους: Λουίς Ντίας, Φάμπιο Καρβάλιο, Ντάργουιν Νούνιες, Κόντι Γκάκπο.

Η Λίβερπουλ, της οποίας το ενδιαφέρον για τον μέσο Ορελιέν Τσουαμενί ξεπεράστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, θέλει να αποκτήσει τον μέσο της Ντόρτμουντ και της Αγγλίας Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος αποτιμάται σε περίπου 130 εκατομμύρια λίρες, ενώ άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν τον Ματέους Νούνιες της Γουλβς.

Πριν από αυτό, ο στόχος στο «Μολινό» είναι να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. Ο Κλοπ χαρακτήρισε το ματς κόντρα στην Μπράιτον ως τη χειρότερη της προπονητικής του καριέρας, αλλά αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από την αντίδραση των φιλοξενούμενων οπαδών στο στάδιο Amex, αφού παραδέχθηκε ότι ήταν ένα «παιχνίδι όπου ο κόσμος μπορεί να στραφεί εναντίον σου και δεν το έκανε».

Στιγμές όπως αυτή βοηθούν τον Κλοπ, η ομάδα του οποίου είναι 9η στην Premier League, όπως και η εντύπωση ότι οι παίκτες του εξακολουθούν να τον ακούνε, ακόμη και αν τα σημάδια που βλέπει στην προπόνηση δεν μεταφέρονται στο γήπεδο. «Κανείς δεν κάθεται εκεί και λέει: “Λοιπόν, εγώ ήμουν εντάξει, αλλά αυτός ήταν…”. Τίποτα τέτοιο», δήλωσε. «Δεν το βλέπω. Δεν το ακούω. Ξέρω ότι δεν υπάρχει. Στη Γερμανία λέμε ότι ο προπονητής δεν φτάνει πια στην ομάδα. Οπότε καταλαβαίνω ότι μερικές φορές φαίνεται έτσι, αλλά απλά δεν είναι έτσι. Μπορείτε να το βγάλετε αυτό από τη λίστα [των προβλημάτων]. Είναι πολύ καιρό πριν που μπορούσαμε να εκπλήξουμε τους αντιπάλους επειδή ήμασταν απλά καλοί, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν λέω, ‘Ας επιστρέψουμε στα βασικά’, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίξουμε όπως τη δεκαετία του 1990. Εννοώ τα απόλυτα βασικά, όπως το να αμυνόμαστε σωστά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας