Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣήμερα (30/7) διεξάγεται το 100ό Community Shield

Σήμερα (30/7) διεξάγεται το 100ό Community Shield

Σήμερα (30/7, 19:00) «ανοίγει η αυλαία» της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-23 στην Αγγλία, καθώς διεξάγεται στο γήπεδο της Λέστερ το Community Shield.

Η κυπελλούχος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στο «King Power Stadium» την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, με στόχο τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν.

Το εφετινό Community Shield είναι η 100ή «έκδοση» της αναμέτρησης, με την οποία «ανοίγει η «αυλαία» της σεζόν στην Αγγλία και θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της Λέστερ, η οποία κατέκτησε πέρυσι το τρόπαιο στο θεσμό.

Αιτία για τη μη διεξαγωγή του αγώνα στο Γουέμπλεϊ αποτελεί το ότι στον «ναό» του ποδοσφαίρου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα την Κυριακή ο τελικός του EURO 2022 των γυναικών.

Η Λίβερπουλ μετράει 15 τίτλους σε Community Shield (ή Charity Shield, όπως ονομαζόταν παλιότερα η διοργάνωση), με τελευταίο αυτόν του 2006, όταν νίκησε 2-1 την Τσέλσι στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, καθώς το Γουέμπλεϊ ήταν υπό ανακατασκευή.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πανηγυρίσει έξι φορές την κατάκτηση του τροπαίου στο αγγλικό Σούπερ Καπ, η τελευταία εκ των οποίων ήταν το 2019. Τότε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επιβλήθηκε 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι στο νέο Γουέμπλεϊ, καθώς οι δύο αντίπαλοι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας