Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Super League 1: «Βαριές» κουβέντες στην εκδίκαση, από βδομάδα η απόφαση για...

Super League 1: «Βαριές» κουβέντες στην εκδίκαση, από βδομάδα η απόφαση για το Ατρόμητος-ΑΕΚ

Εκδικάστηκε σήμερα (9/2) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο Super League 1 η υπόθεση της μη διεξαγωγής του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Εκτός από τις άμεσα εμπλεκόμενες ποδοσφαιρικές εταιρείες, τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις και ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Η διαδικασία -που περιελάμβανε αρκετές εντάσεις και «βαριές» κουβέντες- ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες. Οι εμπλεκόμενοι έλαβαν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα ως αύριο και η απόφαση αναμένεται από Δευτέρα.

Την ΠΑΕ Ατρόμητος εκπροσώπησαν οι Αλέξης Κούγιας και Αργύρης Λίβας. Ανάφεραν ότι θα κατατεθούν μηνύσεις κατά του διαιτητή, Ευάγγελου Μανούχου και του υπαλλήλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο κύριος Κούγιας ανάμεσα σε άλλα- ζήτησε να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία μίλησε για οργανωμένο σχέδιο από τη φιλοξενούμενη, δόλο του διαιτητή («Μανούχο») και λανθασμένο μέσο (μεζούρα) και τρόπο μέτρησης.

Τονίζοντας πως η απόφαση θα «είναι πολύ σημαντική, θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης της εγκληματικής οργάνωσης που έχει σκοπό να ευνοεί μία συγκεκριμένη ομάδα. Η εγκληματική ομάδα ελέγχει σχεδόν όλες τις ομάδες της Super League 2».

Ο κύριος Λίβας μίλησε -μεταξύ άλλων- για την επιβάρυνση του αγωνιστικού χώρου, για έλλειψη στοιχείων από τα οποία να προκύπτει υπαιτιότητα της «κυανόλευκης» ΠΑΕ και για μέτρηση με λέιζερ (τη Δευτέρα) που έδειξε πως οι εστίες είχαν το κανονικό ύψος (2.44).

Στην παρέμβασή του ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ανέφερε -ανάμεσα σε άλλα- πως αν ο αγώνας δεν διεξαχθεί «δεν ανοίγουμε απλά τον ασκό του Αιόλου αλλά μια “Κερκόπορτα”», επισημαίνοτνας ότι «θα δούμε προβοκάτσιες που θα αγγίξουν μυθικά πράγματα».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος, είπε -μεταξύ άλλων- ότι «την κατακόρυφη δεν την μετράς σωστά με μια ραβδοταινία» και πως «ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής για να μετρήσει δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα». Επισημαίνοντας πως «αν το αποδεικτικό μέσο είναι μη νόμιμο, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη». Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του διαιτητή και ζήτησε να γίνει ο αγώνας.

Η δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Έλη Ρίζου, είπε -ανάμεσα σε άλλα- πως «αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανονικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής. Το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο».

Πρόσθεσε ότι «δόθηκε ο χρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα», πως η γηπεδούχος δεν είχε εφεδρικά δοκάρια γιατί τα είχαν «τσιμεντώσει», τονίζοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος («αν χτυπούσε ο τερματοφύλακας θα πέθαινε»). Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς για τις καιρικές συνθήκες και την καθίζηση που προκάλεσαν τόνισε πως «αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες».

Ο έτερος δικηγόρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «δεν ζήτησε η ΑΕΚ να πάρει τους βαθμούς αλλά να γίνει ο αγώνας με κανονικά τέρματα. Και δεν το ζήτησε 5:29 ώστε να θεωρηθεί δόλια η συμπεριφορά της αλλά στις 4:45. Δεν ζήτησε η ΑΕΚ να πάρει τους βαθμούς αλλά να γίνει ο αγώνας με κανονικά τέρματα. Και δεν το ζήτησε 5:29 ώστε να θεωρηθεί δόλια η συμπεριφορά της αλλά στις 4:45».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας