Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4ΚΚΕ: Τροπολογία για να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά

ΚΚΕ: Τροπολογία για να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγ. Κοσμά και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας όλων των συλλόγων. Γι’ αυτό κατέθεσε σχετική τροπολογία-προσθήκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο: «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου, Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης.

Στην αιτιολογική έκθεση, αναφέρεται: «Χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η δυνατότητα συνέχισης των αθλητικών δραστηριοτήτων από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 η κυβέρνηση προχωρά στη διαδικασία οριστικής απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων αλλά και των αθλητών και αθλητριών που διαμένουν στο συγκρότημα των Ξενώνων ώστε οι χώροι να περιέλθουν στην “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ” σφραγίζοντας την κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου.

Το ΕΑΚ Νεότητας Αγίου Κοσμά παραμένει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που υποστηρίζει ως ένα βαθμό ανάγκες αθλητών/τριών αγωνιστικού αθλητισμού ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα δραστηριοτήτων άθλησης συνολικά στο λαό της περιοχής του Νότιου Τομέα της Αττικής.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης και της “Lamda Development” είναι η διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ο διασκορπισμός της αθλητικής δραστηριότητας σε όλη την Αττική. Κανείς δεν γνωρίζει το πού και το πώς θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους οι χιλιάδες δρομείς, αλλά και τα σωματεία, από τα οποία απαιτείται να εγκαταλείψουν το χώρο.

Η Σύμβαση Παραχώρησης της έκτασης του Ελληνικού, την οποία στήριξαν και προώθησαν διαχρονικά ως κυβερνητικοί διαχειριστές ενώ την υπερψήφισαν στο Κοινοβούλιο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε τη σταδιακή μετεγκατάσταση των αθλητικών δραστηριοτήτων και υποδομών σε χώρο εντός του «Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής» που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό.

Ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης, οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ που βρίσκονται στο χώρο έχουν εγκαταληφθεί με αποτέλεσμα λόγω της απουσίας οποιασδήποτε μέριμνας για τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία τους να εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων για αθλητές και αθλούμενους.

Ταυτόχρονα δεν προχωρά καμιά ενέργεια σχετικά με την εξασφάλιση νέων εγκαταστάσεων. Αυτό αφορά συνολικά τις εγκαταστάσεις:

• Επτά κλειστών προπονητηρίων (Καλαθοσφαίρισης, Πάλης, Πυγμαχίας, Τζούντο, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβου και Άρσης Βαρών),

• τριών ανοικτών προπονητηρίων (γήπεδο Χόκεϊ, γήπεδο Στίβου και γήπεδο Ρίψεων) και

• ενός κλειστού καταδυτηρίου Ολυμπιακών προδιαγραφών».

Το προτεινόμενο άρθρο, αναφέρει: «Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε διαδικασία αναγκαστικής απομάκρυνσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών φιλοξενίας αθλητών που στεγάζονται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγ. Κοσμά (ΕΑΚΝ).

Οι εγκαταστάσεις και υποδομές των ακινήτων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά περιέρχονται και παραμένουν στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καμιά αλλαγή στη χρήση τους προκειμένου να εξυπηρετούν τις δραστηριότητες του ΕΑΚΝ.

Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τη διάθεση των απαραίτητων πόρων απ’ τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εξασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων μέσων και προϋποθέσεων ασφαλούς λειτουργίας, συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης των υποδομών.

Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τη διάθεση των απαραίτητων πόρων απ’ τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις

Καταργείται κάθε αντίθετη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας