Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠράσινη κυριαρχία και… ξανά κορυφή!

Πράσινη κυριαρχία και… ξανά κορυφή!

 

 

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την ανωτερότητα του στο χορτάρι του “Απόστολος Νικολαΐδης”, επικράτησε με 2:0 του Ολυμπιακού, πήρε την πιο σημαντική φετινή νίκη του νίκη και επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Οι “πράσινοι” θέλησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, κάτι που κατάφεραν με σχετική άνεση. Τα πρώτα 10′ ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα σουτ του Μπερνάρ που κόντραρε στην άμυνα και άλλο ένα του Σπόραρ που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης. Μόλις στο 13′, ο Σάρλια τραυματίστηκε και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, με τον Μάγκνουσον να μπαίνει στο χορτάρι. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 15′, με την κεφαλιά του Παλάσιος από τη σέντρα του Τσέριν να περνάει οριακά άουτ.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την πρώτη τους τελική στο 18′, όταν ο Χ. Ροντρίγκες σούταρε από τα περίπου 20 μέτρα, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα. Στο 27ο λεπτό, η ασφυκτική πίεση του Σπόραρ απέδωσε καρπούς, μιας και ο Παπασταθόπουλος υπέπεσε σε ένα… τραγικό λάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σλοβένος να βγει απέναντι από τον Πασχαλάκη και να πλασάρει υποδειγματικά για το 1:0. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύτηκε η “πράσινη” ανωτερότητα του πρώτου μισάωρου, την ώρα που η “ερυθρόλευκη” άμυνα έμοιαζε να… παραπατάει. Στο 35′, ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε με υπερένταση νέο σουτ του Σπόραρ, αυτή τη φορά έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερνάρ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στο κεφάλι του Ελ Αραμπί κι από εκεί στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός… άγγιξε τη μείωση στο 40′, όμως ο Μπρινιόλι επενέβη στην κεφαλιά του Μασούρα στη μικρή περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους.

Ο Ζοζέ Ανιγκό άρχισε τις αλλαγές πριν καν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος, με τους Μπακαμπού και Μπιέλ να μπαίνουν στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Χ. Ροντρίγκες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρόθεση να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό συνέβη σχετικά άνετα, μιας και ο Παναθηναϊκός θέλησε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Η ψυχραιμία ήταν ένα συστατικό που… έλειπε από τους “ερυθρόλευκους”, με το ματς να έχει φτάσει στο 60′ και τις μεταβιβάσεις τους να μην είναι ιδανικές.

Ο ρυθμός ήταν σαφέστατα πεσμένος, με καμία από τις δύο ομάδες να μην δημιουργεί κινδύνους. Ο Μάγκνουσον ήταν αυτός που… κέρδισε τις εντυπώσεις, μιας και πραγματοποίησε ένα μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων, σε όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων του να απειλήσουν την άμυνα του “τριφυλλιού”. Η πρώτη τελική σε στόχο για τους Πειραιώτες ήρθε στο 77′, με μία κεφαλιά του Φορτούνη που μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι. Οι προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο, με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι πήραν και την κατοχή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, έχοντας ως στόχο να το… σβήσουν. Έτσι κι έγινε, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να σφυρίζει για τελευταία φορά και τον πίνακα του σκορ να γράφει 2:0.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός έπιασε ξανά την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς, ωστόσο υπερτερεί στην ισοβαθμία, επομένως είναι πρώτος. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έμεινε τρίτος και έχει 63 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΟΚ.

 

ΓΚΟΛ: 28′ Σπόραρ, 36′ Ελ Αραμπί (αυτ.)

Κίτρινες: 29′ Σπόραρ, 46′ Κουρμπέλης, 61′ Πέρεθ

Κόκκινη: –

Δοκάρι: –

Στατιστικό: Αυτό ήταν το έβδομο συνεχόμενο ντέρμπι “αιωνίων” που ο Παναθηναϊκός δε χάνει, ανεξαρτήτως έδρας. Το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι… η ισοπαλία, μιας και το “τριφύλλι” μετρά τρεις νίκες σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σημειώθηκε 16/05/2021, με το 4:1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για τα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σχένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνουσον), Σάντσες, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (85′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χ. Ροντρίγκες (46′ Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)

 

Ακολουθούν…

Παναθηναϊκός: Εκτός με ΠΑΟΚ (22/4).

Ολυμπιακός: Εντός με ΑΕΚ (22/4).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας