Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΞυλοδαρμός 15χρονου σε ιδιωτικό σχολείο: Ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων γονείς και μαθητές

Ξυλοδαρμός 15χρονου σε ιδιωτικό σχολείο: Ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων γονείς και μαθητές

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή για την υπόθεση ξυλοδαρμού 15χρονου μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές αλλά και οι γονείς τους θα βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση», ισχυρίζονται οι έξι μαθητές στην κατάθεσή τους, περιγράφοντας το bullying εις βάρος του συμμαθητή τους ως… πλάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το παιδί, μετά την επιστροφή του στο σχολείο, δέχεται εκ νέου bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία των συμμαθητών του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας