Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧανιά: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα κακοποιημένα ζώα σε χωριό του Πλατανιά

Χανιά: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα κακοποιημένα ζώα σε χωριό του Πλατανιά

Νέο περιστατικό κακοποίησης κατήγγειλαν φιλόζωοι στα Χανιά, που εντόπισαν, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά,  μέσα σε ένα παλιό χοιροστάσιο, 10 ενήλικα σκυλιά, πέντε κουτάβια, και ένα άλογο δεμένο, υποσιτισμένο, χωρίς κατάλυμα, εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα.

Την ανακάλυψη έκανε η κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη μέλος φιλοζωικού σωματείου της πόλης, με πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο θέμα των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων, χτυπημένων  ζώων στα Χανιά.

Όπως εξηγεί, τα σκυλιά ήταν αποστεωμένα, με 50 πόντους αλυσίδες και ξύλα και παλέτες για καταλύματα (όσα ήταν εκτός χοιροστασίου), με φοβερή βρωμιά και δυσοσμία στο χώρο από τα περιττώματά τους, με βουρκωμένα πλαστικά μπωλ νερού (όσα είχαν).  Επίσης, ένα από τα σκυλιά έχει γεννήσει και υπάρχουν 5 μικροσκοπικά κουτάβια σε άθλια κατάσταση, όπως τονίζει. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα εντόπισαν «τα σκυλιά ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη»

Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία για να διαπιστωθούν όλες οι παραβάσεις και να αναζητηθεί ο δράστης-ιδιοκτήτης των ζώων στο πλαίσιο του αυτοφώρου.  Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ είναι πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με την κ. Σηφοδασκαλάκη.

Με τα λόγια της ίδιας της κυρίας Σηφοδασκαλάκη:

Φριχτή κακοποίηση 10 ενηλικων σκυλιών, 5 κουταβιών και ενός αλόγου σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.
Ενώ ψάχναμε σήμερα το απόγευμα για τον Τζόνυ που χάθηκε σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, ακούσαμε ουρλιαχτά σκύλων από ένα χωράφι μεσα από ένα παλιό χοιροστάσιο. Όταν πλησιάσαμε οι εικόνες ήταν σοκαριστικές!!!
Υπήρχαν 10 ενήλικα σκυλιά, αποστεωμένα, με 50 πόντους αλυσίδες και ξύλα και παλέτες για καταλύματα (όσα ήταν εκτός χοιροστασίου), με φοβερή βρωμιά και δυσοσμία στο χώρο από τα κακκά τους, με βουρκωμένα πλαστικά μπωλ νερού (όσα είχαν). Το άλογο επίσης ήταν δεμένο, φανερά υποσιτισμένο και χωρίς κανένα κατάλυμα.
Δυστυχώς ένα από τα σκυλιά έχει γεννήσει και υπάρχουν 5 μικροσκοπικά κουτάβια σε άθλια κατάσταση.
Το σοκ μας ήταν τόσο μεγάλο που οι φωτογραφίες είναι όλες κουνημένες. Τα σκυλιά ούρλιαζαν από την πείνα και την εγκατάλειψη. Δείτε βίντεο στα σχόλια.
Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία για να διαπιστωθούν όλες οι παραβάσεις και να αναζητηθεί ο δράστης-ιδιοκτήτης των ζώων στα πλαίσια του αυτοφώρου. Έχει ήδη συλληφθεί, κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα απολογηθεί αύριο στον εισαγγελέα.
Μην γράψει κανείς πάρτε τα (θα μπλοκάρω όποιον γράψει “έλεος πάρτε τα!!!”, χωρίς να προτείνει βοήθεια με φιλοξενίες. Είμαστε 3 γυναίκες και είναι γεμάτα τα σπίτια μας ζώα. Τρέχουμε ήδη την καταγγελία και ξέρετε όλοι ότι προσωπικά έχω αναλάβει μεγάλο αριθμό ζώων αυτην την περίοδο. Όποιος θέλει να βοηθήσει με φιλοξενία να ξέρει ότι το σκυλί θα το αναλάβει μέχρι να βρεθεί σπίτι. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρώ υιοθεσίες, αλλα για να σωθούν χρειάζονται φιλοξενίες επ’ αόριστον.

Τα σκυλιά υποφέρουν και θα πεθάνουν αβοήθητα εκεί, αν δεν γίνουμε όλοι μια αλυσίδα, δυνατή για αυτά. Σας παρακαλώ, σώστε τα με φιλοξενίες…..
Όποιος θέλει να βοηθήσει, ουσιαστικά με φιλοξενία, ας με καλέσει αύριο (σ.σ. Σήμερα) στο 6945900339
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας