Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας-Τζωρτζάκης: «Σας περιμένουμε δίπλα μας στον δρόμο»

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας-Τζωρτζάκης: «Σας περιμένουμε δίπλα μας στον δρόμο»

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 2 Μαΐου, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα συνεχίσει το «ταξίδι» του σε νέες διαδρομές, από την Κρήτη ως την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, αθλητής της Εθνικής μας ομάδας που θα αγωνιστεί στον Γύρο, μίλησε στο επίσημο site της διοργάνωσης (hellas-tour.gr) και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών από όπου θα περάσει το πελοτόν, να βγουν στον δρόμο και να ενθαρρύνουν τους Έλληνες ποδηλάτες.

Από την Κρήτη και τον Νομό Ηρακλείου, στη μαγευτική Πελοπόννησο, τις Μυκήνες, την Καλαμάτα, την Costa Navarino, την Κυπαρισσία και την Αρχαία Ολυμπία, σε συνολική διαδρομή 658,5 χιλιομέτρων, οι 20 επαγγελματικές ομάδες που φέτος συμμετέχουν στον Γύρο, υπόσχονται θέαμα υψηλού επιπέδου.

«Ελπίζω η εθνική ομάδα να έχει την στήριξη που της αξίζει από τον κόσμο. Η ποδηλασία μπορεί να μην είναι πολύ δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι στο χέρι μας να αλλάξει. Θέλουμε να δούμε ακόμα περισσότερους φιλάθλους από πέρυσι στις διαδρομές του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Είναι σημαντικό που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στήριξε από την πρώτη στιγμή την αναβίωση του αγώνα και -μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας- καταφέραμε να έχουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση για την ποδηλασία στην χώρα μας!

Η Ελλάδα έχει τόσες ομορφιές να προσφέρει μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη, είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θα εντυπωσιαστούν τόσο από τη “λεβεντογέννα” Κρήτη όσο και από την υπέροχη Πελοπόννησο, με αποκορύφωμα τον τερματισμό στον ιερό τόπο της αρχαίας Ολυμπίας«, τόνισε ο Τζωρτζάκης.

Αναφορικά με τη δική του προσπάθεια, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά συγχρόνως και λίγο αγχωμένος. Τολμώ να πω ότι είναι ένας αγώνας στόχος για μένα, το οφείλω στον εαυτό μου να είμαι σε καλή κατάσταση και να παλέψω για το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως και οι συναθλητές μου έχουν την ίδια αγωνία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας