Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 2Δευτερολογία Τσίπρα: Δεν έδωσα εντολή να παρακολουθείτε κανένας πολιτικός μου αντίπαλος

Δευτερολογία Τσίπρα: Δεν έδωσα εντολή να παρακολουθείτε κανένας πολιτικός μου αντίπαλος

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, παρακολουθούνταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές.

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε». «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό». Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.

Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτη σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό’ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ’ το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αναφερθήκατε σε Πανούση, Βαρουφάκη, Βαλαβάνη. Όλοι έκαναν δήλωση όσο εσείς μιλούσατε και είπαν ότι δεν τους παρακολουθούσαν. Όλα αυτά δείχνουν τον πανικό σας. Είστε σε πανικό και δεν το κρύβετε. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Αν έχετε σοβαρή καταγγελία για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση να την πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θα είχε έστω και ένα στοιχείο ο κ. Μητσοτάκης που ενοχοποιεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα το είχε δημοσιοποιήσει;»

«Εγώ δεν πήρα υπό την ευθύνη μου την ΕΥΠ αλλά δεν θα κάνω τον ανήξερο. Ότι δεν γνωρίζατε ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ποιος σας είπε να τα πείτε αυτά; Ποια συνταγματική αρχή λέει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να γνωρίζει ο πρωθυπουργός; Επί των ημερών μας ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ και ούτε θα υπήρχε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και ένας δημοσιογράφος που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Δεν θα προέβαινα ποτέ σε τέτοια εγκληματική κακοποίηση του κράτους δικαίου. Δεν έδωσα εντολή παρακολούθησης για κανέναν πολιτικό αρχηγό ή άλλον πολιτικό μας αντίπαλο. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε στο οργανωμένο έγκλημα και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Τότε με εντολή μου ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ σας ενημέρωνε τακτικά. Σας αφήσαμε δυο μεγάλους φακέλους. Η μια έχει προχωρήσει στο δικαστικό δρόμο και τα στοιχεία που βγαίνουν τα επικαλείστε στην Βουλή και μπερδεύετε και τα επίθετα. Ακόμα και για το έγκλημα δεν υπήρξε επισύνδεση βουλευτή. Το να καταγράφηκε είναι άλλο», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Κάντε εξεταστική για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, πλειοψηφία έχετε, κάντε όσες εξεταστικές θέλετε», κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας και αφήστε τα εσωκομματικά σας κόλπα και τις μαφιόζικες πρακτικές κάντε εξεταστική για την περίοδο 2017-2019.

«Η έρευνα για τον Νίκο Ανδρουλάκη πρέπει να γίνει αυτοτελώς και κατά προτεραιότητα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας