Β. Κικίλιας: Η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό

Σύμφωνα τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν αυτά του 2019, τα οποία είχαν φτάσει τα 18,2 δισ. ευρώ.

«Με σκληρή δουλειά και μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό η Αθήνα έκανε δυναμικό come back στον τουρισμό» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεοπτικό σταθμό, δηλώνοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι πάνω από τα 18,2 δισ. του 2019.

Ο Β. Κικίλιας συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη αύξηση του τζίρου από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα και παράλληλα εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας πως η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της εμπορικής ζωής της Αθήνας και τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους εργαζομένους στον τουρισμό, την ελληνική επιχείρηση, από το καφέ, το εστιατόριο, το μίνι μάρκετ, μέχρι και το φούρνο» σημείωσε ο Β. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι «επεκτείναμε την τουριστική σεζόν καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και εργαζόμαστε ώστε να τελειώσει με τα τέλη του έτους».

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι με βάση την έρευνα της AirDNA η ζήτηση για AirBnb με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφει αύξηση κατά 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ όπως τόνισε «θα έχουμε περίπου 5 χιλιάδες προσεγγίσεις κρουαζιέρας στην Ελλάδα φέτος».

Τέλος ανακοίνωσε σειρά ταξιδιών ξεκινώντας, πριν από τη ΔΕΘ, από τη Γερμανία και μετά την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αγγλία με στόχο, όπως είπε, «να προσελκύσουμε τους Βορειοευρωπαίους ώστε να επεκτείνουμε επιπλέον την σεζόν, να δημιουργήσουμε νέα έσοδα και παράλληλα οι ίδιοι να περάσουν στη χώρα μας ένα μεσογειακό, γλυκό χειμώνα, πιο ωραία και πιο οικονομικά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More