Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα«Στέψη» του Ολυμπιακού ή ισοφάριση του Παναθηναϊκού

«Στέψη» του Ολυμπιακού ή ισοφάριση του Παναθηναϊκού

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγείται με 2-1 στη σειρά των τελικών και σε περίπτωση που δεν αναβληθεί ο αγώνας, θα επιδιώξει μακριά από την έδρα της να πάρει το «διπλό».

Την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 14η στην Ιστορία του έχει ο Ολυμπιακός που αναμετράται  (15/6, 21:15) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο Game 4 της σειράς των τελικών της Basket League. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγείται με 2-1 στη σειρά των τελικών και σε περίπτωση που δεν αναβληθεί ο αγώνας, θα επιδιώξει μακριά από την έδρα της και μπροστά στο… εχθρικό κοινό των «πράσινων» να πάρει το «διπλό», προκειμένου να φτάσει τις τρεις νίκες που απαιτούνται και να πανηγυρίσει τον τίτλο. Εφόσον τα καταφέρουν, οι Πειραιώτες θα έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο για το 2023, ενώ στις αρχές της σεζόν κατέκτησαν και το Σούπερ Καπ για το 2022. Εξάλλου, στις 21 Μαϊου συμμετείχαν στον τελικό της Euroleague, μένοντας μόλις δύο πόντους μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, τον οποία χάρισε ο Σέρχιο Γιουλ στη Ρεάλ Μαδρίτης με εκείνο το απίστευτο σουτ 3,2΄΄ πριν από τη λήξη.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο» και δεν έχουν περιθώρια για άλλη ήττα. Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη καλείται να παίξει τα… ρέστα της σε ένα παιχνίδι-τελικό μπροστά στους φιλάθλους της, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο ματς, το οποίο (αν χρειαστεί) θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο Ολυμπιακός είναι τιμωρημένος με μία ποινή μίας αγωνιστικής για τα επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ πριν από την έναρξη του 1ου τελικού. Εάν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-2, ο πέμπτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 18 Ιουνίου (21:15) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στο τέταρτο ντέρμπι «αιωνίων» για τους τελικούς του πρωταθλήματος χωρίς τον αρχηγό τους, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στη δεξιά γάμπα στο Game 3, έχει μείνει τις τελευταίες ημέρες εκτός των προπονήσεων της πειραϊκής ομάδας. Αντίθετα, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο από το δεύτερο ματς με το «τριφύλλι», ωστόσο αγωνίστηκε στο Game 3, έλαβε μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης (14/6), με αποτέλεσμα να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον τέταρτο τελικό.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, o Ματέους Πονίτκα δεν προπονήθηκε την Τετάρτη (14/6) και δεν θ’ αγωνιστεί στο Game 4 με τον Ολυμπιακό. Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ τραυματίστηκε στη μύτη και το άνω χείλος στη διάρκεια του Game 3 της σειράς των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Τον 4ο τελικό των πλέι οφ θα διαιτητεύσουν οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Θεονάς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας