Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠογέτ: Όποια ομάδα χάσει, «χάνεται» (vid)

Πογέτ: Όποια ομάδα χάσει, «χάνεται» (vid)

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας μίλησε σήμερα (15/6) ενόψει της αναμέτρησης με την Ιρλανδία (16/6, 21:45), στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε σήμερα (15/6) στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Ιρλανδία (16/6, 21:45) για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας παραδέχτηκε πως όποια από τις δύο ομάδες ηττηθεί, «χάνεται». Αφού πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει πρόκριση. Γεγονός που μεγαλώνει την πίεση των φιλοξενούμενων στην «Opap Arena». Αφού οι «γαλανόλευκοι» έχουν και 2η ευκαιρία πρόκρισης, μέσω του Nations League.

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του ομοσπονδιακού εκλέκτορα:

Αν «καταδικάζεται» όποια ομάδα χάσει: «Θα είναι πολύ δύσκολο για όποια ομάδα χάσει. Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε η κλήρωση δεν μας άρεσε που βρεθήκαμε στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όμως. Υπάρχει το FIFA ranking και γι’ αυτό έρχονται αυτές οι κληρώσεις.

Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν κερδίσουμε αύριο, θα είναι πολύ δύσκολο για να είμαστε δεύτεροι. Ρεαλιστικά, λοιπόν, είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Αν περιμένει διαφορετική Ιρλανδία συγκριτικά με το ματς με τη Γαλλία: «Ναι το περιμένω. Το να παίζεις κόντρα στη Γαλλία είναι επικίνδυνο, η ταχύτητα του ματς, η ποιότητα, οι χώροι που αφήνεις. Έχω δει την Ιρλανδία και σε άλλα παιχνίδια και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να προκριθούν από τον όμιλο. Θα πρέπει να παίξουν διαφορετικά, πιο επιθετικά, να πιέζουν πιο ψηλά. Προετοιμαζόμαστε για μία διαφορετική προσέγγιση. Είναι παιχνίδι κλειδί και για τις δύο ομάδες».

Για το μεγάλο διάστημα αποχής κάποιων παικτών: «Το ξέρω, έχουμε τον Τζορτζ, τον Γιαννούλη και τον Πέλκα, φαίνεται… αιώνας από τότε που τελείωσαν. Τους φέραμε εδώ νωρίτερα, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που το “αγκάλιασαν”. Δεν είναι εύκολο να καλέσεις έναν παίκτη μετά από 2-3 εβδομάδες διακοπές. Σε αυτό το επίπεδο, μιλάω για ποιότητα, τεχνική, φυσική κατάσταση, αλλά και πνευματική για να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες».

Για τη σχέση της εθνικής με τους φιλάθλους: «Μετά το 2004 υπήρχε σύνδεση με τον κόσμο. Έπειτα από το 2014 δεν έχουμε προκριθεί και φυσικά υπάρχει απόσταση μεταξύ της ομάδας και των φανς. Υπάρχει μία αποσύνδεση, γιατί δεν είναι η ίδια Εθνική που έβλεπαν τότε.

Είναι σημαντικό, προσπαθώ πάντα να κάνω πρώτα τη δουλειά μου. Δεν μπορείς να ζητάς κάτι αν δεν κάνεις τίποτα. Πρέπει να νικήσουμε για να τους φέρουμε πίσω. Το να νικήσουμε το Nations League ήταν η αρχή για να τους φέρουμε πίσω.

Αύριο θα είναι καλύτερα. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σύνδεση, πρέπει να προκριθούμε. Πιέζω ακόμη κόσμο να έρθει. Είμαι σίγουρος ότι είναι ευκαιρία να δεις τον Τσιμίκα, τον Μπακασέτα από κοντά, είναι ευκαιρία να μας στηρίξουν. Οι παίκτες πρέπει να αισθανθούν ότι θα παίξουν σπίτι τους».

Για τον δύσκολο όμιλο: «Τελικά καταλήξαμε στον δεύτερο όμιλο. Να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει η κατάταξη της UEFA, σέβομαι την γνώμη του Τζορτζ, ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Αν δεν κερδίσουμε αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε απευθείας, να τερματίσουμε δεύτερη και για τις δύο ομάδες. Μας φέρνει σε ειδική συνθήκη νωρίς στον όμιλο, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσεις».

Η εθνική μπορεί να προκριθεί μέσω Nations League. Αν το γεγονός αυτό αυξάνει την πίεση της Ιρλανδίας: «Δεν θέλω να βάλω περισσότερη πίεση στην Ιρλανδία, αλλά όντως εμείς έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή για την πρόκριση. Μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε ήρεμα.

Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε στα προκριματικά, έχουμε και μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως θέλουμε να περάσουμε από τα προκριματικά και αν τα καταφέρουμε θα είναι φανταστικά. Αν όχι, θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για το Nations League».

Για το γεγονός ότι παίκτες της Ιρλανδίας αγωνίζονται στην Premier League: «Ξέρουμε πως κάθε παίκτης είναι στο γήπεδο για να παίξει με τον καλύτερο τρόπο. Βλέπεις πολλές φορές έναν παίκτη και σκέφτομαι την δυναμική του. Είναι ένα πρόβλημα για τους αμυντικούς μας και θα συγκεντρωθούμε εκεί».

Για την «αεροπορία» των Ιρλανδών: «Ναι είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό. Πολλές φορές μπορεί να κάνεις προπόνηση στο πώς θα αντιδράσεις σε ένα κόρνερ για 20 μέρες, αλλά είναι εκείνη τη στιγμή έχει να κάνει με την αντίληψη, την κίνηση, τον τερματοφύλακα. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός. Αλλά μην ανησυχείτε έχουμε προετοιμαστεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας