Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΓΓΑ: Διημερίδα και δημιουργία καμπάνιας ενάντια στη ρητορική μίσους

ΓΓΑ: Διημερίδα και δημιουργία καμπάνιας ενάντια στη ρητορική μίσους

Αύριο (21/6) και την Πέμπτη η ΓΓΑ διοργανώνει στο ΣΕΦ διημερίδα για την καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον αθλητισμό.

Αύριο (21/6) και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) διημερίδα, με θέμα: «Δημιουργία Καμπάνιας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό» («Workshop Building the #SportSpreadsRespect Campaign»).

Τη διοργανώνει η ΓΓΑ, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στο πρόγραμμα «Combating Hate Speech in Sport» που αφορά στην καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον αθλητισμό και το οποίο υλοποιείται από το Αθλητικό Τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, θα ανοίξει τις εργασίες της διημερίδας στις οποίες θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Sophie Kwasny, η υπεύθυνη του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Gabriela Matei, η υπεύθυνη της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα, Αναστασία Γκούφα, οι εθνικοί εκπρόσωποι των εταίρων – χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο) και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Σημαντική εξάλλου θα είναι η παρουσία και συμβολή των αθλητών-πρεσβευτών του προγράμματος στην Ελλάδα, Ιωάννη Μελισσανίδη (χρυσός Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική), Πάνου Τριανταφύλλου (αργυρός Παραολυμπιονίκης στην ξιφασκία) και Εβίνας Μάλτση (ολυμπιονίκης και κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του μπάσκετ), οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες που έχουν βιώσει στο χώρο του αθλητισμού.

Στη διάρκεια της διημερίδας θα δοθεί έμφαση:

• Στην παρουσίαση εκστρατειών ενημέρωσης σε θέματα διακρίσεων, ρητορικής μίσους στον αθλητισμό, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας στον αθλητισμό.

• Στη διερεύνηση στρατηγικών εκστρατείας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό, προσδιορίζοντας τον πιθανό αντίκτυπο, τους περιορισμούς και τα πεδία εφαρμογής μιας τέτοιας κοινής προσπάθειας.

• Στη δημιουργία ενημερωτικής καμπάνιας στην Ελλάδα (δημιουργία πλαισίου, οι αλλαγές που επιδιώκονται, ομάδες-στόχοι, δραστηριότητες, εταίροι κ.α.)

Στο κλείσιμο των εργασιών έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι από την Ελλάδα των εμπλεκομένων φορέων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία της καμπάνιας ενάντια στη ρητορική μίσους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας