Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderJP Morgan: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα εντός του 2023 μετά τη...

JP Morgan: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα εντός του 2023 μετά τη νίκη της ΝΔ

«Η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται σταθερά με στενότερα περιθώρια στα ομόλογά της έναντι των ιταλικών ομολόγων, δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών θεμελιωδών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού τοπίου και της υψηλής πιθανότητας να επιτύχει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας έως τα τέλη του 2023».

«Με τα ελληνικά ομόλογα να διαπραγματεύονται με χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τα ιταλικά ομόλογα και σε σταθερή βάση σε σχέση με τα κυπριακά ομόλογα, πιστεύουμε ότι η αγορά ομολόγων έχει ήδη προεξοφλήσει και τιμολογήσει την πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα μέχρι τα τέλη του έτους και στο εγγύς μέλλον», επισημαίνει σε μετεκλογική ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.

«Η βασική μας θέση είναι overweight στα ομόλογα του πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, ουδέτερη για την Ιταλία και την Ελλάδα και underweight στα ομόλογα της Πορτογαλίας. Για την ακρίβεια προτείνουμε short θέσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας έναντι της Ισπανίας και αυξημένες θέσεις σε Ελλάδα έναντι Ιταλίας σε τυχόν διεύρυνση του spread.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικοί τίτλοι δεν είναι ελκυστικοί στα τρέχοντα επίπεδα, για αυτό προτείνουν ουδέτερες θέσεις (neutral) και όχι αυξημένες θέσεις (overweight), αλλά θα επεδίωκαν αύξηση θέσεων σε overweight σε οποιαδήποτε διεύρυνση των spreads έναντι των άλλων χωρών.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, πιθανότατα, στα τέλη του 2023 και όπως συζητήθηκε από τους οικονομολόγους μας σε report αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ανοίξει τον δρόμο για μια δεύτερη πλήρη εντολή για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διατηρούμε συνεπώς την εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική μας για τα ελληνικά ομόλογα.

Προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται σταθερά με στενότερα περιθώρια στα ομόλογά της έναντι των ιταλικών ομολόγων, δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών θεμελιωδών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού τοπίου και της υψηλής πιθανότητας να επιτύχει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας έως τα τέλη του 2023».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας