Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΜπαλτάκος: «Ιστορική ευθύνη να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του 2004»

Μπαλτάκος: «Ιστορική ευθύνη να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του 2004»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για «το βάρος της ευθύνης και του χρέους» η κληρονομιά της κατάκτησης του Euro 2004 να πάει «στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη».

Με την ευκαιρία της αυριανής (4/7) επετείου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 από την Εθνική Ομάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, μίλησε για «ιστορική ευθύνη να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του 2004» και «να την περάσουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Κάθε χρόνο η 4η Ιουλίου 2004 μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2004 από την Εθνική μας Ομάδα, πέραν του ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλο τον Ελληνισμό.

Κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν.

Κάθε χρόνο, όμως, η 4η Ιουλίου μας υπενθυμίζει το βάρος της ευθύνης και του χρέους της διαφύλαξης της κληρονομιάς του επιτεύγματος του 2004 που έχουμε και για την οποία δουλεύουμε αδιάκοπα. Ήδη τα σημάδια της δουλειάς αυτής είναι ορατά, αφού η Εθνική Ομάδα των Ανδρών επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών.

Τόσο η άνοδος κατηγορίας στο UEFA Nations League και η δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 που μας δίνει, όσο και οι εμφανίσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, το αποδεικνύουν.

Όπως και η δουλειά που γίνεται στις μικρές εθνικές ομάδες το δείχνουν, καθώς στις 4 Ιουλίου 2023, μια σημαδιακή ημερομηνία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Εθνική μας Ομάδα Νέων δίνει τον πρώτο της αγώνα στην τελική φάση του EURO U19.

Έχοντας επίγνωση του βάρους της κληρονομιάς του 2004, γνωρίζουμε πως φέρουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά αυτή και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη. Είναι χρέος εθνικό και ως τέτοιο το βλέπουμε και ως τέτοιο μας εμπνέει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας