Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαπαθανάσης: Μέγας στόχος η ορθή αξιοποίηση κάθε ευρώ του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης...

Παπαθανάσης: Μέγας στόχος η ορθή αξιοποίηση κάθε ευρώ του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο Νίκος Παπαθανάσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ για τα θέματα των αρμοδιοτήτων του, και ειδικότερα για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ορθή αξιοποίηση κάθε ευρώ του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ για τα θέματα των αρμοδιοτήτων του, και ειδικότερα για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός συγκεκριμένα δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου εφαρμογής του ιστορικά μεγαλύτερου προϋπολογισμού για αναπτυξιακές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Βασικές προκλήσεις για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δύο χρηματοδοτικών μέσων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” και του ΕΣΠΑ 2021-2027, είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων και ο αποτελεσματικός συντονισμός των δύο προγραμμάτων.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ορθή αξιοποίηση κάθε ευρώ του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, το οποίο περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις. Το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027” έχει ήδη ενεργοποιηθεί με την έκδοση και την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις δύο από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, του “Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” και της “Πράσινης Μετάβασης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”, με μεγάλη συμμετοχή.

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων στην επιχειρηματικότητα δεν σημαίνει μόνο απορρόφηση, σημαίνει βιωσιμότητα των επενδύσεων και μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε όλες τις περιφέρειες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας