Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτην ΑΕΚ ο Νετζήπογλου

Στην ΑΕΚ ο Νετζήπογλου

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον διεθνή γκαρντ, Όμηρο Νετζήπογλου. «Τιμή μου ν' αγωνιστώ σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας» είπε ο 21χρονος.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα (11/7) την τετραετούς διάρκειας συμφωνίας της με τον 21χρονο διεθνή γκαρντ, Όμηρο Νετζήπογλου.

Ο οποίος, στις πρώτες του δηλώσεις με τον δικέφαλο στο στήθος, ανέφερε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην οικογένεια της ΑΕΚ, που μου δίνει την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Είναι τιμή μου. Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% του εαυτού μου».

Η «κιτρινόμαυρη» ανακοίνωση, αναφέρει: «H AEK BC ανακοινώνει, ότι συμφώνησε με τον Όμηρο Νετζήπογλου (21 χρ., 1.95μ).

Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διαρκείας με τη “Βασίλισσα”, ήτοι έως το 2027.

Ο Όμηρος γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία του Ολύμπου Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου και έμεινε μέχρι το 2017, όταν και πήρε μεταγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης. Με την Ομάδα Εφήβων του Άρη, ο Νετζήπογλου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης.

Στις 4 Απριλίου 2021, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα Ανδρών του Άρη, κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ την επόμενη αγωνιστική, σημείωσε 20 πόντους, με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος Παίκτης του Πρωταθλήματος, έχοντας σημειώσει σε 25 αγώνες της Basket League, 5.7 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά αγώνα. Την περασμένη περίοδο, ο Νετζήπογλου αγωνίστηκε σε 22 αγώνες, καταγράφοντας 5.6 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων, αποτέλεσε μέλος των Παμπαίδων, Παίδων, Νέων, ενώ δεν αγωνίστηκε με την Εφήβων, λόγω της ματαίωσης της αγωνιστικής περιόδου, εξαιτίας της πανδημίας. Τον Νοέμβριο του 2022, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, με αντίπαλο τη Λετονία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας