Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΕρμούπολη: Αρχίζει την Παρασκευή το τριήμερο σεμινάριο για ΑΠΕ, τεχνητή νοημοσύνη, έρευνα...

Ερμούπολη: Αρχίζει την Παρασκευή το τριήμερο σεμινάριο για ΑΠΕ, τεχνητή νοημοσύνη, έρευνα και καινοτομία

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-16 Ιουλίου 2023 στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

 

Το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης ανοίγει φέτος τις εργασίες του, για 18η χρονιά, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στο επίκεντρο των φετινών εργασιών βρίσκονται έννοιες αποτελούν την αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων όπως:

Τεχνητή Νοημοσύνη: Quo Vadis? Τεχνολογικές, Οικονομικές, Κοινωνικές, Θεσμικές και Πολιτικές Επιπτώσεις.

Η σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης για τον νησιωτικό χώρο και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης και της καινοτομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά κέντρα.

Δημόσιες πολιτικές για την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ που διοργανώνει το σεμινάριο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-16 Ιουλίου 2023 στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Webex και ζωντανής παρακολούθησης μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://infostrag.gr/wp-content/uploads/2023/07/INFOSTRAG-SYROS-SEMINAR-PROGRAM_2023.Final_-1.pdf

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας