Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτα 200 μέτρα από την εθνική η φωτιά στα Μέγαρα

Στα 200 μέτρα από την εθνική η φωτιά στα Μέγαρα

Πολύ κοντά, περίπου στα 200 μέτρα, στην εθνική οδό έχουν φτάσει οι πύρινες «γλώσσες» στην περιοχή Άνω Βλυχάδα στα Μέγαρα.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς και στα Μέγαρα. Οι πύρινες «γλώσσες» στην περιοχή Άνω Βλυχάδα έχουν φτάσει περίπου στα 200 μέτρα από την εθνική οδό και τις εγκαταστάσεις της Ολυμπίας οδού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Η έκταση του μετώπου όπως εκτίμησε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγάρων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, είναι 2 με 3 χιλιόμετρα. Η πυρκαγιά κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: Προς την Άνω Βλυχάδα, τον Λουτρόπυργο και τον οικισμό Πλάτωνα. Επιπλέον, ο κύριος Φυλακτός εξέφρασε έντονα παράπονα για ελλειπή παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ο πρόεδρος στην κοινότητα της Νέας Περάμου, Ιωάννης Σεβαστής, ανέφερε πως ο μεγάλος φόβος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό, γιατί υπάρχουν πολλά σπίτια. «Αν περάσει χαθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, επισήμανε ότι υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Η κατεύθυνση των οποίων αλλάζει συνεχώς. Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμει και το «Αίαντας», το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που ρίχνει νερό.

Να θυμίσουμε ότι παραμένει κλειστή η νέα ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας