Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣυνάντηση Στόλτενμπεργκ με Γεραπετρίτη την Πέμπτη στην έδρα του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Στόλτενμπεργκ με Γεραπετρίτη την Πέμπτη στην έδρα του ΝΑΤΟ

Η συνάντηση Γεραπετρίτη Στόλτενμπεργκ γίνεται στον απόηχο της έντασης που προκάλεσε η απόφαση της Τουρκίας να τονώσει την στρατιωτική της παρουσία στο Κόσσοβο, εγείροντας την έντονη αντίδραση της Σερβίας.

Αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Όπως γίνεται μάλιστα γνωστό από την επίσημη σελίδα του NATO, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με ηγέτες της γειτονιάς μας. Αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζώρτζια Μελόνι. Όπως δημόσια είχε δηλώσει «ευχαρίστησα την πρωθυπουργό για την συνεισφορά της Ιταλίας στο ΝΑΤΟ και την ακλόνητη υποστήριξη που προσφέρει στο ζήτημα της Ουκρανίας. Συζητήσαμε την απάντηση του ΝΑΤΟ στις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και της αστάθειας στο νότο» είχε επισημάνει.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας, στις Βρυξέλλες. Οι δύο άνδρες μάλιστα θα κάνουν κοινές δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, δεν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα των συνομιλιών. Ένα από τα θέματα που πιθανολογείται ότι θα τεθεί προς προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων είναι η απόφαση της Τουρκίας να τονώσει την στρατιωτική της παρουσία στο Κόσσοβο, εγείροντας την έντονη αντίδραση της Σερβίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας