Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1«Κόκκινη» της UEFA στη Γιουβέντους, η Φιορεντίνα στο Conference League

«Κόκκινη» της UEFA στη Γιουβέντους, η Φιορεντίνα στο Conference League

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία «πέταξε» εκτός Conference League τη Γιουβέντους, για παραβίαση των κανονισμών της και διακανονισμού. Στη θέση της θ' αγωνιστεί η Φιορεντίνα.

Η UEFA… έδειξε «κόκκινη κάρτα» στη Γιούβεντους και την έθεσε εκτός Conference League. Επίσης της επέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ, με τη δυνατότητα -αν συμμορφωθεί- να πληρώσει τα 10.

Αιτία της «καμπάνας» η παραβίαση του Οικονομικού «Ευ αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play) και «της συμφωνίας διακανονισμού που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022», με την οποία η Γιούβε αποδεχόταν την κατηγορία της χρήσης πλαστών οικονομικών στοιχείων. Τη θέση της «βέκια σινιόρα» στη διοργάνωση θα πάρει η Φιορεντίνα.

Αναλυτικά, η απόφαση της UEFA, αναφέρει: «Το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Γιουβέντους παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και παραβίασε τη συμφωνία διακανονισμού που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022. Ως αποτέλεσμα, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε:

-να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη διοργάνωση ανδρών της UEFA 2023/24.

-να επιβάλει πρόσθετη οικονομική ποινή 20 εκατ. ευρώ στον σύλλογο. Από αυτό το ποσό, τα 10 εκατομμύρια ευρώ υπόκεινται σε όρους και θα εκτελεστούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις όπως ορίζονται στο Παράρτημα Ζ των Κανονισμών Αδειοδότησης Ομίλων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της UEFA».

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζιανλούκα Φερέρο, δήλωσε: «Η Γιουβέντους δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα: “Λυπούμαστε για την απόφαση της Uefa. Δεν συμμεριζόμαστε την ερμηνεία που δόθηκε στην υπεράσπισή μας και παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι για τη νομιμότητα των ενεργειών μας και την εγκυρότητα των επιχειρημάτων μας. Ωστόσο, αποφασίσαμε να μην ασκήσουμε έφεση σε αυτή την απόφαση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας