Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 5Γκουαρδιόλα: «Για τη βία φταίει η κοινωνία»

Γκουαρδιόλα: «Για τη βία φταίει η κοινωνία»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε μίλησε (και) για τη βία. Επισήμανε πως οι αιτιές είναι οικονομικές και κοινωνικές, τονίζοντας πως «η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη».

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου […] η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη». Με τις φράσεις αυτές ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε να τεκμηριώσει ότι φαινόμενα όπως η βία και ο ρατσισμός έχουν κοινωνικές και οικονομικές αιτίες και όχι οπαδικές.

Ο τεχνικός της Μάνστεστερ Σίτι -με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα, ενόψει του αποψινού (16/8) τελικού για το UEFA Super Cup- μίλησε στην Cosmote TV.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη.

Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης.

Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας