Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Super Cup: Στα πέναλτι υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Σίτι

Super Cup: Στα πέναλτι υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε απόψε (16/8) της Σεβίλλης, στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 5-4 στα πέναλτι (κ.δ. 1-1) και κατέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το UEFA Super Cup.

Μια ιστορική βραδιά έζησε απόψε (16/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης» –υπό το βλέμμα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη– η Μάντσεστερ Σίτι. Στην πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό Super Cup, κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο.

Επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι (κ.δ. 1-1) της Σεβίλλης με 5-4.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έδειξαν να παίρνουν τον έλεγχο. Απείλησαν στο 8′ με κεφαλιά του Άκε και στο 17′ με σουτ από τον Γκρίλις αλλά σ’ αμφότερες τις περιπτώσεις ο Μπόνο αντέδρασε σωστά.

Αντίθετα ο Έντερσον δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 25′ και ο Εν Νεσίρι έβαλε σε «θέση οδηγού» τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Το ημίχρονο ολοκηρώθηκε με τη Σίτι να υπερέχει στα στατιστικά (9-4 οι τελικές, 72%-28% η κατοχή της μπάλας) αλλά ο φωτεινός πίνακας να δείχνει 0-1.

Στην επανάληψη είχαμε μια αντεστραμμένη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Η ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη αλλά η αγγλική σκόραρε. Στο 50′ ο Εν Νεσίρι νικήθηκε από τον Έντερσον και δεν κατάφερε να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Και στο 63′ ο Πάλμερ ισοφάρισε.

Στη συνέχεια οι δύο σκόρερ απώλεσαν ευκαιρίες να βάλουν μπροστά τις ομάδες τους (65′ Εν Νεσίρι, 69′ Πάλμερ) με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, Φρανσουά Λετεσιέ.

Έτσι, το τρόπαιο κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου επικράτησε με 5-4 η Σίτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Μάντσεστερ Σίτι: Χάαλαντ 1:0
Σεβίλλη: Οκάμπος 1:1
Μάντσεστερ Σίτι: Άλβαρες 2:1
Σεβίλλη: Ράφα Μιρ 2:2
Μάντσεστερ Σίτι: Κόβασιτς 3:2
Σεβίλλη: Ράκιτιτς 3:3
Μάντσεστερ Σίτι: Γκρίλις 4:3
Σεβίλλη: Μοντιέλ 4:4
Μάντσεστερ Σίτι: Γουόκερ 5:4
Σεβίλλη: Γκούντελι (δοκάρι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85′ Άλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάλαντ.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74′ Χουάνλου), Λαμέλα (90’+3′ Σούσο), Εν-Νεσιρί (90’+3 Ράφα Μιρ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας