Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα«Αργυρή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

«Αργυρή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Το ασημένιο μετάλλιο -με 238.3 βαθμούς- κατάκτησε η Άννα Κορακάκη, στον τελικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σκοποβολής στο Μπακού.

Η Άννα Κορακάκη -στον τελικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής που γίνεται στο Μπακού- μπήκε «σφήνα» ανάμεσα σε δύο Κινέζες και φόρεσε στον λαιμό της το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που πρόσθεσε στη συλλογή της το τρίτο μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση, συγκέντρωσε 238.3 βαθμούς και έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό από την Κινέζα, Ραχσίν Γιανγκ (239,8). Την τρίτη θέση πήρε η συμπατριώτισσά της, Σούε Λι (218,9).

Στις δηλώσεις λίγο μετά το τέλος του αγώνα, αφιέρωσε το μετάλλιο στον αδερφό της που δεν κατάφερε να βρεθεί στο πλάι της: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Πάντα είναι αφού μιλάμε για παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά τα κατάφερα κι ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό.

Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική, κάθε διοργάνωση είναι ιδιαίτερη. Είναι το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο που κατακτάω. Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι τιμητικό για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον αδερφό μου που δεν κατάφερε να είναι εδώ γιατί αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας».

Βρούτσης: «Μπράβο, Άννα!»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εξέφρασε -με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- τα θερμά συγχαρητήριά του στην Κορακάκη, για τη νέα επιτυχία της.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Σταθερά & συνεχώς στο επίκεντρο των διεθνών επιτυχιών η Ολυμπιονίκης μας στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη. Θερμά συγχαρητήρια για το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μπακού, στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι. Μπράβο, Άννα!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας