Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Γκενκ-Oλυμπιακός: Με «οδηγό» Αλεξανδρόπουλο στα playoffs οι «κόκκινοι»

Γκενκ-Oλυμπιακός: Με «οδηγό» Αλεξανδρόπουλο στα playoffs οι «κόκκινοι»

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Γκενκ και (σε συνδυασμό με το 1-0 στο Φάληρο) προκρίθηκε στα playoffs του Europa League. Όπου θα συναντήσει τη Τσουκαρίτσκι.

«Εισιτήριο» για τη Σερβία, μέσω Βελγίου, «έκλεισε» απόψε (17/8) ο Ολυμπιακός. Απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Γκενκ και -σε συνδυασμό με το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης»- εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs του Europa League.

Όπου, με στόχο την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης, θ’ αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι.

Η αναμέτρηση στην «KRC Genk Arena», όπως εξελίχθηκε, δεν ήταν κατάλληλη για καρδιακούς. Είχε ένταση και αγωνία, όχι μόνο στα γκολ αλλά σε αρκετές φάσεις. Με πρωταγωνιστή το VAR. Το πρώτο… θρίλερ διαδραματίστηκε στο 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο διαιτητής, Τομπίας Στίλερ, έδειξε την άσπρη βούλα -μετά από χρήση της βοηθητικής τεχνολογίας- για ανατροπή του Πέιντσιλ από τον Φρέιρε. Ο Πασχαλάκης ακούμπησε την μπάλα και αυτή εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Όμως τα πανηγύρια των «ερυθρόλευκων» κόπηκαν απότομα. Γιατί -με χρήση του VAR- ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, αφού ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν ήταν πάνω στη γραμμή και ο Πέιντσιλ δεν ξαναστόχησε.

Στην επανάληψη αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά δεν αξιοποιούσαν καμιά. Ο αγώνας ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» και όλα τα σενάρια έδειχναν πιθανά. Στο 65′ έγινε η μια από τις δύο φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Ο σκόρερ, βλακωδώς, έχασε την ψυχραιμία του και κλώτσησε τον Κίνι (που του είχε κάνει φάουλ). Έτσι, αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και πήρε νωρίτερα -και εξοργισμένος- τον δρόμο προς τ’ αποδυτήρια.

Ο αγώνας είχε φτάσει στις καθυστερήσεις και το 1-0 παρέμενε. Μέχρι που ο Αλεξανδρόπουλος «έκλεψε» την μπάλα και μ’ έναν… κεραυνό, περίπου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άφησε «άγαλμα» τον Βάντερβουρντ (90’+5′). Οι (δικαιολογημένα) έξαλλοι πανηγυρισμοί διακόπηκαν, αφού έγινε πάλι εξέταση του VAR.

Τελικά ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ -πρώτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση του Έλληνα ποδοσφαιριστή- που ήταν «χρυσό», αφού έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» τελειώσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ροντινέι (90’+10′) αλλά αυτό θα τους απασχολήσει από αύριο.

ΓΚΕΝΚ: Βάντερβουρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (90’+10′ Ογιέν), Κουατάρα, Χροσόφσκι (90+10 Τολού), Φαντέρα (70′ Γκαλάρθα), Ελ Χανούς, Πέιντσιλ, Σορ (90′ Μπαα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80′ Βρουσάι), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (90’+10′ Ντόη), Μασούρας (68′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68′ Ελ Αραμπί).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας