Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Αντβέρπ-ΑΕΚ: Προβάδισμα «κόκκινων», μπορούν οι «κιτρινόμαυροι»

Αντβέρπ-ΑΕΚ: Προβάδισμα «κόκκινων», μπορούν οι «κιτρινόμαυροι»

Η Αντβέρπ επικράτησε απόψε (22/8) της ΑΕΚ με 1-0, στην πρώτη αναμέτρησή τους στα playoffs του Champions League, και απέκτησε προβάδισμα. Μπορεί η Ένωση.

Ελαφρύ αλλά, πάντως, προβάδισμα στη «μονομαχία» της πρόκρισης απέκτησε απόψε (22/8) η Αντβέρπ. Επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα playoffs του Champions League.

Δεδομένα, όμως, η πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης θα κριθεί στον επαναληπτικό στην «OPAP Arena» την επόμενη Τετάρτη (30/8, 22:00). Εκεί, όπου η Ένωση -έχει αποδείξει ότι- μπορεί να κάνει… θαύματα.

Η αναμέτρηση στο «Bosuil» ήταν ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα. Όχι μόνο θεωρητικά, λόγω της ποιότητας των δύο αντιπάλων, αλλά και στην εξέλιξή της. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ.

Η ουσιαστική διαφορά και η καθοριστική για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος ήταν πως η ελληνική ομάδα δεν ολοκλήρωσε καμιά πετυχημένα, ενώ η βελγική ομάδα αξιοποίησε μια από αυτές. Συγκεκριμένα, στο 16′ όταν ο Γιάνσεν νίκησε τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ είχε αδυναμίες αλλά δεν ήταν κακή. Είχε 21 τελικές, ενώ η Αντβέρπ 8. Όμως, σημασία δεν έχουν οι ευκαιρίες που δημιουργείς αλλά πόσες φορές κουνάς τα δίχτυα. Και η Ένωση δεν το έκανε, ούτε από τη στιγμή που απέκτησε αριθμητική υπεροχή και μετά.

Όταν, στο 51′ όταν ο διαιτητής, Φρανσουά Λετεσιέ, σωστά απέβαλε τον Μπατάιγ.

Για «δολοφονικό» χτύπημα με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς.

Παρά την ήττα, πάντως, η ΑΕΚ έδειξε πως έχει τη δυνατότητα ν’ ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα, στην «καυτή» έδρα της, και να είναι αυτή που τελικά θα «σφραγίσει το εισιτήριο».

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λάετ, Εκέλενκαμπ (56′ Βαν Ντεν Μπος), Βερμέερεν, Κεϊτά, Οντρέικα (56′ Βίνες), Μπαλικουίσα, Γιάνσεν (71′ Μούγια).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Άμραμπατ, Γκαρσία (36′ Πόνσε).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας