Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΕπιστολή ΔΟΕ προς Πιερρακάκη: Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για διευθέτηση των...

Επιστολή ΔΟΕ προς Πιερρακάκη: Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για διευθέτηση των προβλημάτων

Σημειώνεται ότι περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση αυστηρών προελέγχων.

 

Επιστολή με την οποία διατυπώνει το αίτημα για συνάντηση στάλθηκε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προς τoν υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, με στόχο τη συζήτηση ζητημάτων που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

            Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις σχολικές μονάδες. Στην πρώτη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα (ν.4692/20 και 4823/21), αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες ανακοινώσεις σας (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, προσχολική αγωγή, ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας…) καθώς και ουσιαστικά ζητήματα στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της (οικονομική αναβάθμιση και επαρκής επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κάλυψη με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των κενών στην εκπαίδευση, ρύθμιση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων σχολείων…).

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας