Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΉδη 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές στο arogi.gov.gr - Η ενημέρωση...

Ήδη 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές στο arogi.gov.gr – Η ενημέρωση Τριαντόπουλου/Αγαπηδάκη

Ήδη έχουν γίνει 2258 οριστικές αιτήσεις και 1920 προσωρινές για τους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Από αύριο θα ενταχθούν και οι περιοχές Λάρισας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή οι υπόλοιπες περιοχές.

Η πλατφόρμα arogi.gov. gr έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά, είπε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κατά την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του πλαισίου κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία.

«Ήδη έχουν γίνει 2258 οριστικές αιτήσεις και 1920 προσωρινές για τους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Από αύριο θα ενταχθούν και οι περιοχές Λάρισας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή οι υπόλοιπες περιοχές. Σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης περίπου 11 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ, στα οποία εντάσσεται και η κάλυψη των αναγκών για τις ζωοτροφές. Μέχρι στιγμής, η κάλυψη φτάνει στα 52 εκατ. ευρώ. «Συνεχίζουμε ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει σε κάθε έναν που τη χρειάζεται» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επιδημιολογική επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων. «Υπάρχουν 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 26 λοίμωξης αναπνευστικού. Μόνο έξι περιστατικά νοσηλεύονται, με γαστρεντερίτιδα. Βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. «Δεν υπάρχει λόγος ούτε για πανικό, ούτε για εφησυχασμό» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα να επισκέπτονται τις υπηρεσίες Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμενίτης, ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως προτεραιότητα τη συγκέντρωση, αποτέφρωση ή ταφή των νεκρών ζώων. Έχει υπάρξει σχέδιο δράσης, τόνισε και εξήγησε ότι είναι δύσκολο εγχείρημα και γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι στο τρίγωνο Λάρισα – Καρδίτσα – Τρίκαλα, πλην του Τρικάλων – Λάρισας, που κινούνται μόνο οχήματα έκτακτης ανάγκης, όλα είναι κανονικά. Στη Μαγνησία αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά Πηλείου. Η Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστεί. Το πρόβλημα είναι το πλημμυρικό φαινόμενο και οι εργασίες συνεχίζονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας